Nexus Cultura - първата дигитална платформа за независими артисти

0


Сайтът за база данни в сферата на културата стартира през юни 

Nexus Cultura е първата платформа в България, която предоставя на широката публика богата база данни, новини и проекти от независимия културен сектор. Основните цели на Nexus Cultura са създаването на условия за формиране на професионална мрежа на творци от различни области на изкуствата и поддържането на актуална и достъпна информация за разнообразни събития и артисти. Очаква се уебсайтът, който е подкрепен по програми “Публики” и “Творчески инициативи” на Национален фонд “Култура”, да стартира с пълна база данни в началото на лятото.

Зад създаването на Nexus Cultura стои екип от млади творци, които се обединяват в идеята за създаването на платформа, която свързва артисти на свободна практика с техните публики. В него влизат Сияна Недялкова, ръководител на проекта и културен мениджър, Максима Боева, режисьор и мениджър на проекти, Наталия Алексиева, театровед и културен мениджър, Теодора Симова, графичен и уеб дизайнер и Елеонора Христова, писател и журналист на свободна практика.


В Nexus Cultura потребителите ще могат да следят развитието на любими артисти в киното, театъра, музиката. Платформата ще дава възможност за обратна връзка под формата на оценка за посетено събитие, както и достъп до рейтинг от критици. Страницата ще поддържа актуален афиш на културните събития в страната. 

Иновативната дигитална платформа ще предостави и специални възможности за творците, сред които обмяна на контакти, новини от културната сфера за проекти, кастинги, програми за финансиране, обучения и др. В актуалния афиш на сайта всеки артист, работещ в културната сфера, ще има възможност да добавя информация за събития, в които участва или организира. 

През декември 2020г. Nexus Cultura представи своята официална уеб страница, фейсбук и инстаграм профили. Публиките могат да се запишат там за месечен бюлетин с актуални публикации. Идеята е платформата да подобрява дейността си постоянно като информацията се обновява и допълва. 

Сред партньорите на Nexus Cultura са Театър „Реплика“,  Фондация „Театър Нокс“, АТОМ, SPAM Studios, No Blink, Луноход, МВП Солюшънс и др.

Публикуване на коментар

0Коментари
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Публикуване на коментар (0)

#buttons=(Приемам !) #days=(20)

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Learn More
Accept !
To Top