Има сигурен начин да различим грип от коронавирус

0


Дори на лекарите понякога им е трудно да различат грипа от обикновената настинка. В повечето случаи тя започва с възпалено гърло и хрема, последвана от кашлица, която може да бъде суха или с храчки. В продължение на няколко дни човек има болки в гърлото, запушен нос, леко повишена температура, чувства слабост и главоболие.

Грипът, за разлика от настинката, се проявява внезапно и незабавно - „изцяло“: сред характерните му признаци са главоболие, болки в ставите, суха кашлица, болка и хрипове в гърлото, температурата се повишава до 41 градуса и често е придружена от студени тръпки. Пациентът изпитва обща слабост и заспива.

Имунологът Ирина Ярцева разказва за особеностите при протичането на коронавирусната инфекция и грипа, пише РИА Новости.

"Класически сме свикнали с факта, че при грип температурата е висока, до 39 градуса и продължава шест дни. При Ковид-19 тя може да продължи до 10-12 дни и това се счита за лека форма ... А това изтощава", каза Ярцева.

 Според нея, при коронавирус тежката интоксикация и температурната реакция могат да бъдат по-сериозни, отколкото при грип. Както каза Ярцева, при Ковид-19, за разлика от грипа, гърлото обикновено не се засяга.

"Катаралните явления - възпаление на лигавиците, са минимални. Някой може да загуби обонянието си, друг - не. Кашлицата отново е непредсказуема и освен това има увреждане на белите дробове", обясни имунологът.

Специалистът обобщи, че клиничната картина на Ковид-19 като цяло е разнообразна и не е напълно изучена. / 

Публикуване на коментар

0Коментари
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Публикуване на коментар (0)

#buttons=(Приемам !) #days=(20)

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Learn More
Accept !
To Top