Три правила за покупка на перфектната употребявана кола

0


Днес човек може да намери добри и качествени употребявани автомобили на различни места - частни продавачи, автокъщи за нови автомобили и фирми за изкупуване на коли.

Но пред да се реши на сделка е добре да обмисли няколко основни въпроса.


1: Колко скъпа кола може да си позволи?

Основно правило: Ако тегли заем, за да плати за колата, вноските е добре да не бъдат повече от 20% от общите разходи. Ако се придържа към ограничен бюджет, процентът може и да е по-малко. Използваните автомобили имат обикновено допълнителни разходи - нови гуми, поддръжка и други подобни. Освен това има и други разходи при покупка, които купувачите понякога забравят да отчетат, като гориво и застраховка.

Ако автомобилът, който човек планира да закупи, е извън гаранция, може би е добра идея да отдели фонд „за всеки случай“, който да покрие всички неочаквани ремонти.


2: Списък на марки, които предпочита

Не е тайна, че всяка марка си има плюсове и минуси, но има хора, които са буквално вманиачени в някоя и не искат дори да чуят за друга. Но дали понякога името си заслужава за сметка на няколко хиляди в повече? Добре е да се направи списък с три-четири потенциални марки и да се проучат как вървят като цени.

Ако плановете са за покупка на превозно средство, което е на по-малко от 5 години, е добре да бъде такова, което има гаранция не само от продавача, но и от производителя.


3: Проверка на цените

Цените се определят отчасти от това къде се пазарува. И ако в една автокъща може да се преговаря, то ако се купува кола, директно от представителя или от автооказион към нея, обикновено коментарите са много малки. Все пак си струва да се помисли, дали по-евтиното няма да излезе скъпо и да се заложи на покупка с гаранция.

Публикуване на коментар

0Коментари
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Публикуване на коментар (0)

#buttons=(Приемам !) #days=(20)

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Learn More
Accept !
To Top