петък, 29 януари 2021 г.

Тв иконата Опра се ражда на този ден в Мисисипи


Никой не говори за телевизия в Америка, без да спомене приноса на Опра Уинфри. Нейното тв шоу "Шоуто на Опра" й спечелва няколко награди "Еми" и се счита за най-успешното токшоу в историята на телевизията, задържало се на екран 25 години. Последното издание на шоуто й е излъчено на 25 май 2011 г. Опра е първата жена в света, която става милиардер от развлекателната индустрия. Обявена е за най-богатия афроамериканец на 20. век и единственият в света милиардер от такъв произход. 

Родена на 29 януари 1954 г. в градчето с полско име Косцюшко, щата Мисисипи. В кръщелното й свидетелство името е записано Орпа, но тя е преценила, че Опра е по-благозвучно. Родителите й са двама тийнейджъри, които не са я желаели, тъй като са нямали средства, с които да се грижат за нея. От 2011 година Опра има собствена кабелна телевизия, а личното <210> богатство е почти 3,5 млрд. долара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!