"Лабораторни войни" в „Темата на NOVA”

0


От месеци в световен мащаб се работи усилено по откриването на ваксината, която може да осигури имунитет срещу вируса, променил живота ни. Пробив, феномен, революция, но и политика. Това е картината, която виждат очите на учените, когато става въпрос за безцветните разтвори, които могат да помогнат на човечеството. Тази седмица в „Темата на NOVA“ авторът Марина Малашева и операторът Станислав Илиев обръщат поглед към невижданата мобилизация, породена от извънредната ситуацията и световните настроения.

Ваксините в най-напреднала фаза създадоха прецедент не само заради мистерията, в която е обвит SARS2. Рекордно кратките срокове, в които бяха разработени, също отвориха нова страница в развитието на световната наука. Ваксините, обаче, провокираха недоволство и обществено напрежение, а нагласите за ефективността им са полярни. Някои приемат с успокоение новината за възможността да придобият имунитет, други са скептични и се страхуват от страничните ефекти, които може да предизвика веществото. 

В следващите месеци предстои имунизационна кампания в целия свят, a фармацевтичната индустрия ще бъде изправена пред предизвикателството да произведе огромно количество ваксини. Ще осигурят ли така желания дълготраен имунитет препаратите, безопасни ли са и съществува ли възможността те да се превърнат в норма? 

Гледайте “Лабораторни войни” в „Темата на NOVA“ тази неделя, 13 декември, веднага след централната емисия новини. 

Публикуване на коментар

0Коментари
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Публикуване на коментар (0)

#buttons=(Приемам !) #days=(20)

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Learn More
Accept !
To Top