понеделник, 30 ноември 2020 г.

Шон Конъри е починал от пневмония


Актьорът издъхна в съня си на 90-годишна възраст

Причините за смъртта на британския киноактьор Шон Конъри, починал на 90-годишна възраст, са пневмония, сърдечна недостатъчност и напреднала възраст. Това съобщи днес американското интернет издание "Търти майл зоун", като се позова на смъртния акт, предаде ТАСС.

В документа се изброяват като причини дихателна недостатъчност, предизвикана от пневмония, атриална фибрилация (предсърдно мъждене, форма на аритмия) и възрастта на актьора, уточнява агенцията.

Конъри, прочул се с ролята на първия Джеймс Бонд и неведнъж признаван за неин най-добър изпълнител, почина в съня си на 90-годишна възраст на 31 октомври в дома си на Бахамите. В кариерата си актьорът има над 90 филма, работил е с прочути режисьори като Стивън Спилбърг, Сидни Лъмет, Браян де Палма, Жан-Жак Ано. Конъри е носител на "Оскар", награди БАФТА, "Златен глобус" и много други. През 2000 г. е удостоен с ордена на Британската империя от кралица Елизабет Втора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!