сряда, 16 септември 2020 г.

Дива природа, дроновете като заплаха и тайният живот на бебетата по Da Vinci през октомври


Представяме ви премиерите и акцентите по Da Vinci през октомври 2020.

Детски програми – премиери

Сияя – Елате с нас в дивата природа 

От 17-и октомври, всяка събота и неделя, 15:30 

Лъвове! Гепарди! Големи слонове и малки мравки! В „Сияя“ има всичко! Качвайте се в автобуса-зебра с Умпи и с младите приключенци, които тръгват на път, за да изследват националните паркове из цяла Южна Африка. От пустините до дълбокото синьо море, те откриват как хората, растенията и животните могат да се научат да оцеляват и да живеят в хармония с природата – дори и в най-неблагоприятна среда. А по пътя си героите срещат толкова много приключения! Гледайте „Сияя – Елате с нас в дивата природа“  от 17-и октомври в  15:30. Вълнуващо е!


Предавания за възрастни – премиери

Тайният живот на бебетата 

4-ти октомври, неделя, 23:00 

Поведението на бебетата е едновременно непонятно и очарователно! Как комуникират те? Защо могат да плуват под вода? И защо малчуганите имат изблици на раздразнение? Неотдавна науката, изучаваща бебетата, претърпя революция, която отвори невероятен прозорец към техния свят. Запознайте се с изумителните открития за първите три години от живота с „Тайният живот на бебетата“ по Da Vinci TV, 4-ти октомври в 23:00.


Лек за алцхаймер 

10-и октомври, събота, 21:00 

Болестта на Алцхаймер е дегенеративно заболяване на мозъка, от което страдат десетки милиони хора и техните семейства в цял свят. Милиарди долари са изразходвани в безуспешни усилия да се създаде ваксина или да се открие лечение. Но сега вече се появяват обнадеждаващи признаци. „Лек за алцхаймер“ представя най-новите революционни открития в съвременните изследвания. Гледайте Da Vinci на 10-и октомври в 21:00, за да зърнете лъча надежда, появил се в борбата с тази опустошителна болест.

Тайният свят на растежа 

От 11-ти октомври, всяка неделя, 23:00 

Животът е едно невероятно пътешествие! Учените започват да осъзнават колко необикновено е то, тъй като научават все повече за изумителните промени, които претърпяваме, превръщайки се от сладки деца през непокорни тийнейджъри в зрели възрастни. Старостта също има своите предимства! Изпълнени с вдъхновяващи примери за човешко упорство и изобретателност, двата епизода на „Тайният свят на растежа“ разкриват забележителната история за това кои сме всъщност. Не я пропускайте по Da Vinci TV, 11-ти октомври, в 23:00.

Дронове: Новата въздушна катастрофа? 

22-ри октомври, четвъртък, 23:00 

През последните години дроновете станаха много популярни. Те се използват в научните изследвания, за проследяване на дивия живот и за наблюдение на области, недостъпни преди това. Те са от помощ при борбата с пожарите, доставят лекарства и заснемат изумителни кадри от въздуха. Но, освен ползите, има и друго! Бъдете с Алдо Кейн, който ще изследва заплахата, която дроновете представляват за въздушния транспорт и за технологиите, разработвани с цел да се гарантира безопасно небе. Имаме ли основания за безпокойство? Разберете от „Дронове: Новата въздушна катастрофа?“! По Da Vinci, 22-ри октомври, в 23:00.

Как да останем млади 

От 25-и октомври, всяка неделя, 23:00 

Може ли науката наистина да спре остаряването?  Това забележително пътешествие из човешката биология провокира всичко, което сме знаели за процеса на остаряването. От пъстроцветната храна в Япония до странните инжекции, предотвратяващи деменцията, то представя най-новите научни и практически реални промени, които имат ефект. Поддържайте тялото си по-младо от хронологичната си възраст с „Как да останем млади“, Da Vinci TV, от 25-и октомври в 23:00.

Специални акценти

Световен ден на психичното здраве

10-и октомври, събота, от 20:30 до 22:00 

Всички знаем, че физическите упражнения помагат да поддържаме тялото си във форма и в добро здраве. Но, знаете ли, че те помагат и за укрепване на психичното ви здраве? Наистина! Бъдете с д-р Крис и д-р Занд в „Операция Операция "Ох!" – „Психично здраве“ (Специално издание). Те получават много съвети от млади хора, които са се справили с проблеми в живота си. Освен това, те ще ви предложат някои забавни средства за справяне със стреса, които ще ви помогнат да се почувствате по-добре, дори когато нещата не се случват според очакванията ви! 

Гледайте „Лек за алцхаймер“, за да откриете науката зад това ужасно мозъчно заболяване. Дали не сме на прага на революционно откритие, което дава надежда на хората в цял свят?

Разберете това в Световния ден на психичното здраве, 10ти октомври, от 20:30. Вашето здраве е вашето богатство!

20:30 „Операция Операция "Ох!" – „Психично здраве“

21:00 „Лек за алцхаймер“

Специални акценти

Специално за Хелоуин

31-ви октомври , събота, от 17:40 да 21:00 

Хелоуин е време на духове, чудовища и създания на нощта. Чествайте го тази година в стил Da Vinci.  

Направете си някои страховити зомби гримове с „Пълен боклук“ и открийте мощта на паяците в „Направи ме супергерой“. Стив ви е приготвил малко призрачна наука в „Изследователи: Направи си сам наука“, а „Сиеста З“  ще посреща гости заедно с граф Дракула. Те са толкова... сладки! 

В „Ужасна история – страшно издание“ е пълно с вещици, жаби, скелети и ужасяващи шумове. А, ако някога сте искали да видите тиква с предпазен каска за каране на велосипед, сега е моментът – в „Уголемена наука“. Уау, вижте как тиквата ходи!  

Гледайте програмата на Da Vinci „Специално за Хелоуин“ на 31-ви октомври от 17:40 за всичко това и нещо повече. Косите ви ще настръхнат!


17:40 „Пълен боклук“ – „Време за зомбита и Деймиън Хърст“

18:10 „Сиеста З“ – „Дракула от Брам Стокър“  и „Сиеста З“  – „Кентървилският призрак от Оскар Уайлд“

18:40 „Уголемена наука“ – „Падащи тикви“

19:10 „Направи ме супергерой“ – „Плетене на мрежи със силата на паяците“

19:40 „Изследователи: Направи си сам наука“ – „Страховита наука“

20:10 „Тайната лаборатория на Томас Едисон“ – „Понички и зомбита“

20:30 „Ужасна история“ – „Ужасна история - страшно издание“


Топ предавания

Предавания Делнични дни Уикенди

„Уголемена наука“ Всеки четвъртък, 17:30 Всяка събота и неделя, 18:30 

„Изследователи: Направи си сам наука Всеки петък, 19:30

 „Операция "Ох!"  От понеделник до петък, 18:30 Всяка събота и неделя, 16:30 

„Ужасна история“ От понеделник до петък, 17:00 Всяка събота и неделя, 17:30 

„Да поговорим за наука“ От понеделник до петък, 20:30

„Сияя – Елате с нас в дивата природа“ Всяка събота и неделя, 15:30 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!