Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Актуално:

latest

Георги Дюлгеров пред „Умно село“: Всеки трябва да намери своето „оправдание”, ако е решил да прави кино

Епизодът, посветен на именития кинорежисьор, ще се излъчи на 27 септември по Bulgaria ON AIR „Всеки трябва да намери своето оправдание, ако ...


Епизодът, посветен на именития кинорежисьор, ще се излъчи на 27 септември по Bulgaria ON AIR

„Всеки трябва да намери своето оправдание, ако е решил да прави кино. Моето „оправдание” е, че винаги съм опитвал да покажа духа на времето, в което съм живял”.

С тези думи Георги Дюлгеров, авторът на култовите български филми „Авантаж”, „Трампа” и „Мера според мера”, започва своя личен разказ пред камерата на документалната авторска поредица „Умно село“. Изповедта и своеобразното отпътуване назад към спомените за изпълнения с кино, музика и любов живот на именития режисьор, Bulgaria ON AIR ще излъчи на 27 септември, от 19:30 часа.

Заглавието: „За филмите и техният Георги Дюлгеров” е парафраза на известната лента на Дюлгеров  „За Нешка Робева и нейните момичета”. За тази своеобразна и интимна изповед той е предразположен от един от любимите си ученици, авторът и режисьорът на епизода Димитър Сарджев. Спомените лъкатушат из шосетата на родовата памет: пътят им се простира от Вардарска Македония на предците, до родния Бургас.

Увлекателен и  деликатен разказвач, с чувство за хумор и самоирония, Дюлгеров описва „филма на своя живот” в един интимен разговор с младия си колега и приятел. 

Новият епизод „За филмите и техният Георги Дюлгеров” от поредицата на „Умно село“, в главната роля на който е режисьорът, чиито филмови шедьоври оглавяват класацията на най-добрите заглавия в българското кино - не пропускайте тази неделя, 27 септември, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!