Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Актуално:

latest

Бившият правосъден министър Данаил Кирилов подава оставка и като депутат

Бившият правосъден министър Данаил Кирилов подава оставка и като депутат. След като напусна министерския пост, той се върна на депутатското ...


Бившият правосъден министър Данаил Кирилов подава оставка и като депутат. След като напусна министерския пост, той се върна на депутатското си място. Молбата му за напускане на НС ще бъде гласувана днес като първа точка в дневния ред на парламента. Кирилов е избран от софийския 23-и избирателен район. Докато той беше министър на правосъдието, на мястото му в парламента беше Лиляна Радева. Очаква се тя днес да се закълне отново, след като бъде приета оставката на Кирилов.

Депутатите от здравната комисия ще гледат днес актуализацията на бюджета на здравната каса, приет от правителството преди седмица. Той дава възможност на болниците да получат неразплатената си надлимитна дейност. До решението за актуализация на бюджета на касата се стигна, след като беше установено, че лечебните заведения не могат да усвоят предвидения им тазгодишен бюджет, а една от причините за това беше Ковид кризата, която породи страх у много от нуждаещите се от медицинска помощ пациенти. Заради това още преди месец здравните власти взеха решение касата да увеличи с 10% цените на клиничните пътеки.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!