неделя, 20 септември 2020 г.

Искате употребявана кола. Знаете ли кои са най-надеждните марки?


Последното проучване по темата е дело на What Car?, които ни показват кои са най-надеждните употребявани марки автомобили според тях. Изследването е направено сред 13 000 собственици на употребявани автомобили, а част от резултатите изглеждат нелогични за нашите разбирания, но такова е мнението на собственици на петгодишни коли от Острова.

Интересен факт е, че хибридните автомобили са сред най-надеждните, а скъпите луксозни SUV-та най-често имат проблеми. Анкетираните собственици отговарят на въпроси свързани с основни повреди на автомобила им и дали са имали проблеми през последната година.

В проучването са обхванати само автомобили на възраст до пет години. Ето и резултатите за това кои марки са най-надеждни според собствениците им. Прави впечатление, че от германските автомобили присъства само марката BMW, като тя е класирана на предпоследно място, а френски коли дори не попадат в топ 10.

1. Lexus - 98,7% 2. Mitsubishi - 97,9% 3. Toyota - 97,7% 4. Mini - 96,8% 5. Skoda - 96,4% 6. Hyundai - 96,3% 7. Kia - 95,9% 8. Honda - 95,3% 9. BMW - 95,2% 10. Mazda - 95,2%

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!