Иван Кирков - художникът, взривил статуквото през 60-те години, в предаването „Умно село“ по Bulgaria ON AIR

0


Споменът за артиста ще се излъчи на 20 септември 

На 19 септември се навършват 10 години от смъртта на художника, чиито творби не веднъж са се превръщали в повод за разгорещена дискусия - живописецът Иван Кирков. Авторите на емблематичната документална поредица „Умно село“ успяват да нарисуват изпълнения с цветове портрет на тази ярка личност, която до края на своя жизнен път намира светлина там, където друг едва ли би могъл.  

В памет на ироника Кирков на 20 септември, от 19:30 часа, в ефира на Bulgaria ON AIR ще се излъчи епизод на поредицата с артиста в главната роля. В него зрителите ще открият художника в родния му град - Асеновград. Камерата запечатва как въпреки напредналата си възраст, живописецът не спира да рисува на малката си масичка в най-миниатюрната гарсониера на света, под звуците на обичаната от него джаз музика.  

В новия епизод от поредицата зрителите ще открият и актрисата Надя Тодорова – мама Нада, любима приятелка на Иван и съседка от балкона на насрещния панелен блок.  

„И е хубаво, и е тъжно, че няма как да бъде повторен този филм. Той е уникален и може да съществува единствено с тези персонажи“, споделят авторите на “Умно село”.

Новият епизод от поредицата, запечатващ спомена за артиста Иван Кирков - гледайте тази неделя, 20 септември, точно в 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR. 

Публикуване на коментар

0Коментари
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Публикуване на коментар (0)

#buttons=(Приемам !) #days=(20)

Нашият уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Learn More
Accept !
To Top