понеделник, 2 март 2020 г.

На 3 март Bulgaria ON AIR отдава почит на героите със специално изнесено студио от Шипка

Националният празник 3 март ще започне в ефира на Bulgaria ON AIR още в 07:50 часа със специално студио. В София водеща ще бъде Гергана Венкова, а Златимир Йочев и репортерски екип на политематичната телевизия ще проследят честванията на живо от знаковия връх Шипка. Гост-водещ ще бъде Росен Петров, който ще разкрие любопитни детайли и непознати факти за Освобождението.
Съхранението на българската памет ще бъде основен акцент в разговорите с гостите в празничното издание, които ще продължат до 12:30 часа. В дискусия, посветена на модерния прочит на историята, ще се включат филмовият и телевизионен режисьор Виктор Божинов и актьорът Алекс Алексиев. Превръща ли се България в център на нова студена война между САЩ и Русия, ще анализират журналистът и депутат Александър Симов и музикантът и политик Стоян Михалев. В разговор за премълчаните истини за Освобождението в студиото при Росен Петров ще бъде полк. Йордан Костадинов. Сред специалните гости са още проф. Андрей Пантев, Пламен Юруков, Красимир Премянов, доц. Владимир Златарски, проф. Евелина Келбечева  и др.
Освен най-интересното от Деня на Освобождението, от 16:15 часа зрителите на Bulgaria ON AIR ще имат възможността да направят историческа разходка няколко века назад благодарение на документалния филм на репортера и автор на Историите ON AIR Миглена Георгиева - „Хроники на свободата“.
Малко по-късно, в 17:50 часа, в предаването „Директно“ с водещ Димитър Абрашев темата за свободата ще дискутират директорът на Националния музей „Христо Ботев“ в Калофер Ася Николова и учителят по история Христо Господинов. 
На 3 март не пропускайте програмата на Bulgaria ON AIR, посветена на българския дух.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!