сряда, 4 март 2020 г.

Петър Кирилов в „Откакто свят светува“ по БНТ2

На 7 март (събота) от 11:30 часа в "Откакто свят светува" ще гостува младият народен певец Петър Кирилов със своите Северняшки и Добруджански песни. Зрителите ще могат да чуят приказки и раздумки за иманярите и  за едно от най-старите животни – таралежът.

Петър Кирилов е обявен за Будител на 2017 година от организация на обединените нации. Той е създател и директор на Национална фолклорна среща "Автентичност и съвремие" и фолклорно надпяване с конкурсен характер "В Медовина с песен медена" в община Попово. Директор на Национален Православен Фестивал „Св. св. Кирил и Методий”, фестивал с решение на Св. Синод на БПЦ.
„Откакто свят светува“ е предаване, което представя многоцветието на българския фолклор и богатството на националните традиции. Екипът среща зрителите с различни обичаи и обреди, преминали през времето до наши дни и разкрива техния смисъл и символна сила. Предаването запознава с българския обреден календар и разкрива съвременния живот на традициите.

Гледайте "Откакто свят светува", събота – 7 март, от 11:30 часа по БНТ2.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!