сряда, 12 февруари 2020 г.

Рицарски битки и историческият произход на нещата по History2 през февруари

Представяме ви акцентитe и премиерите през февруари 2020 по канал HISTORY2.

Рицарска битка
От 6-ти февруари, всеки четвъртък,  22.00 ч.


От незапомнени времена рицарите са се изявявали като отлични бойци, господстващи на бойните полета благодарение на комбинацията от умения, смелост и огромната сила, която се е изисквала за воденето на решаващи сражения в предпазна броня, тежаща близо 30 килограма. Рицарите са доминирали културния пейзаж между 13-ти и 17-ти век и продължават да завладяват въображението на мъжете по света, които мечтаят да се откъснат от съвременния свят, за да изпитат бойните си способности във вихъра на битките. Сега те имат възможността да участват в рицарски битки като членове на Лигата за въоръжени боеве. Всеки епизод на поредицата включва занаятчийски умения (тъй като всеки рицар изработва сам специфичните за епохата броня и оръжие за всеки от епизодите, в които участва), бойна стратегия и хъс, изправяйки един срещу друг шестима съперника, които се състезават с уникалното си въоръжение и броня в серия от бойни предизвикателства. Всичко това има за цел да бъде излъчен претендентът, който притежава достатъчно смелост, умения, сила и ум, за да спечели финалната Рицарска битка.

Откъде идва това?
От 12-ти февруари, всяка сряда, 22.00 ч.


Поредицата ще изследва историческия произход на нещата, които се използват днес както във всекидневния живот, така и в глобален мащаб - от съвременната медицина и оръжията за масово унищожение до спортните стадиони и инструментите на астрологията. Ще научим как са били създадени тези древни изобретения, защо са били разработени и как са допринесли за съвременното общество. В процеса на изследване на изобретенията ще бъде представен и начина на живот на съответната цивилизация или култура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!