сряда, 12 февруари 2020 г.

Храната, променила света, исторически знакови хладни оръжия и пъстрият свят на заложния бизнес по History през февруари

Представяме ви акцентитe и премиерите през февруари 2020 по History SD & HD.

Нова ексклузивна поредица
Изковани в огъня
От 13-ти февруари, всеки четвъртък, 23.00 ч.


Днес, при наличието на широко достъпните съвременни оръжия, за много хора мечовете може да не са обичайно оръжие за съвременния свят, но това не пречи на мнозина да продължават да работят като ковачи на мечове. „Изковани в огъня“ поставя на изпитание най-добрите в бранша в опитите им да пресъздадат някои от най-знаковите в историята хладни оръжия. Бившият рейнджър от армията Уил Уилис е водещ на състезателния сериал, включващ във всеки епизод четири предизвикателства към участващите майстори-ковачи. Те трябва да изковат мечове, оценявани впоследствие от жури в състав Д. Нелсън – изработвал мечове повече от 20 години, специалистът по ръкопашен бой Дъг Маркайда и Дейвид Бейкър – специалист по реплики на оръжия, съответстващи точно на епохата. Състезателят, който премине успешно всички елиминационни кръгове и спечели състезанието, получава 10 000 долара и титлата „Шампион на „Изковани в огъня“.

Нова ексклузивна поредица
Храната, която изгради света
От 3-ти февруари, всеки понеделник, 21.00 ч.


Титани в хранителната индустрия като Хенри Хайнц, Милтън Херши, Джон и Уил Келог, К. В. Пост и братята МакДоналд са били почти нарицателни имена за цели поколения по света, но историите им не са известни на мнозина. Преди имената им да се превърнат в запазена марка, те са били брилянтни, понякога и безмилостни, визионери, направили революция в храната и храненето и променили завинаги облика на хранителната индустрия. Този минисериал ще ви разкаже завладяващите истории на хората, стоящи зад храната, „създала света“ – хората, използвали своя ум, мускули, кръв, пот и сълзи, за да достигнат до сърцето на Америка, а впоследствие – и на света, чрез стомасите на хората, като в този процес са построили градове, изобретили са нови технологии и са съдействали за спечелването на войни.

Нова ексклузивна поредица
Спецове в заложната къща
От 24-ти февруари, всеки понеделник, 22.00 ч.


Заложните къщи са съществували много преди банките, касовите устройства и ПОС терминалите. До 50-те години на миналия век в САЩ залагането е било основната форма на потребителски кредити, а заложните къщи и до днес продължават да помагат всеки ден на хората да свържат двата края. „Спецове в заложната къща“ въвежда в пъстрия свят на заложния бизнес. В „Заложна къща за злато и сребро“ в покрайнините на Лас Вегас семейство Харисън – Рик и синът му Кори, управляват заедно семейния бизнес, срещайки както неприятни сблъсъци, така и съдействие на всяка крачка от пътя си. Двамата мъже използват острия си поглед и уменията си, за да оценят стойността на предлаганите вещи, вариращи от обикновени до такива с историческа стойност, като самурайски меч от 16-ти век, пръстен от Суперкупата, картина на Пикасо и заповед за спиране на екзекуция от 17-ти век. Изцяло от спецовете зависи да определят кое има истинска стойност и кое е фалшификат, докато търсят и намират често изненадващи отговори на въпроси, които всеки си задава – “Каква е историята на предмета?” и “Каква е стойността му?”

Нова ексклузивна поредица
Проклятието на остров Оук
Нови епизоди, всеки вторник, 22.00 ч.


Рик, Марти и екипът от остров Оук се завръщат за най-големия сезон досега, екипирани с по-голяма решителност, повече ресурси и по-модерна от всякога технология в стремежа си да разрешат 224-годишната загадка на старото съкровище. В сътрудничество със собственика на имота Том Нолан – синът на покойния Фред Нолан, Рик, Марти и Крейг Тестър ще имат безпрецедентен достъп до части от острова, които се надяват да им донесат отговори на въпросите и самото съкровище. След 224 години може би сега е настъпил моментът загадката на остров Оук да бъде разкрита!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!