понеделник, 24 февруари 2020 г.

Пътешествия в дебрите на еволюцията по Da Vinci - от 1-ви март!

Уникални животински и растителни видове в „Чудесата на природата: Острови на еволюцията“  на 1, 8 и 15 март

През март канал Da Vinci предлага на зрителите си вълнуващо научно-изследователско пътешествие до три прекрасни острова – в  премиерната поредица „Чудесата на природата: Острови на еволюцията“, която ще бъде излъчена по канал Da Vinci на 1, 8 и 15 март в 23.00 ч. Разберете защо островите са природни лаборатории на еволюцията и вижте забележителни и уникални животински и растителни видове!
 Проф. Ричард Форти се отправя към островите Хавай, Мадагаскар и Мадейра, за да изследва какво можем да научим за еволюцията от техните екосистеми. Как организмите губят белезите, които вече не са им необходими и как размерите на острова влияят върху размерите на неговите обитатели – това са само част от откритията на британския палеонтолог и писател.
В епизода „Хавай - новият Едем“ на 1 март в 23:00 ч. професор Форти пътува до Хавай, за да проучи как на острова се е развило толкова голямо биоразнообразие. Тук той открива птицата медосмукач, хищни гъсеници и огромни растения аргироксифиум. След това в „Мадагаскар - различният остров“ на 8 март в 23:00 ч. професорът се отправя към дъждовните гори на Мадагаскар, където открива местни таралежи, отровни жаби и много лемури. Ученият стига и до Мадейра и в епизода „Мадейра - островният ноев ковчег“ на 15 март в 23:00 ч. представя богатството от морски обитатели на Мадейра и изследва останките от древна гора, която някога е покривала цяла Европа… Тук той се натъква и на най-големия паяк в Европа - страховития паяк-вълк, който плячкосва малки гущери и други дребни влечуги, обитаващи остров Мадейра.
От месоядните гъсеници и цветята, които цъфтят само веднъж на 20 години, до останките на хипопотами-пигмеи и лемури с размерите на горила, срещнете се със съвременните обитатели на тези невероятни места.

Чудесата на природата: Острови на еволюцията
„Хавай - новият Едем“ – 1ви март – неделя, в 23:00
„Мадагаскар - различният остров“ – 8ми март – неделя, в 23:00
„Мадейра - островният ноев ковчег“ – 15ти март – неделя, в 23:00

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!