петък, 28 февруари 2020 г.

Съдбата на десетките резиденции на Тодор Живков - в bTV Репортерите тази неделя

Росен Цветков представя филма „Резиденции на миналото“

За съдбата на десетките резиденции на Тодор Живков разказват тази неделя разследващият журналист Росен Цветков и операторът Любен Кацаров в bTV Репортерите. Една от тях, издигната във Витоша, беше атакувана от полицията и прокуратурата по време акцията срещу бизнесмена Васил Божков. Кои са нейните собственици след 1989 г. и как изглежда скритият сред вековна борова гора имот?

И още - коя бизнес фамилия се опитва да придобие морската резиденция на Живков „Перла“ край Приморско в началото на този век? И има ли връзка тя с имението на Окръжния комитет на БКП и на бившия Първи в местността „Бакаджика“ край Ямбол? За първи път, на място там е телевизионен екип.

Ексклузивно - за манията да се строят резиденции на властта и за последните дни на управлението на Живков, пред камерата на bTV Репортерите застава последният шеф на охраната му - Георги Милушев.

Защо голяма част от красивите резиденции на родната власт тънат в разруха - гледайте тази неделя, 1 март, филма „Резиденции на миналото“ в ефира на bTV от 19.30 ч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!