неделя, 9 февруари 2020 г.

ТЕЛЕВИЗИОННИЯТ ТЕАТЪР НА БНТ представя

НОВА ГОДИНА, НОВИ ПОРЯДКИ
По случай Рождения ден на Татяна Лолова
10 февруари 1934 г.

И

КУЧЕШКАТА ОГЪРЛИЦА
един филм с кучето Чарли

Първата телевизионна постановка на 10 февруари ще бъде „Нова година, нови порядки“. Една комедия от 1967 г., със сценарист Нейчо Попов, която ще ни срещне с големите български актьори Нейчо Попов, Георги Парцалев, Татяна Лолова, Стоянка Мутафова, Никола Атанасов.
Това е един прекрасен шедьовър на ТЕЛЕВИЗИОННИЯ ТЕАТЪР, поставен през 1967 г. на сцената на БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ.

ТОЙ… е съвършеният съпруг – смирен готвач, чистач, перач, слуга и роб.
ТЯ… е съвършената съпруга – родена да изпълни всяко негово желание, очакване, каприз, повеля и фантазия.
Жени срещу мъже – във вечната семейна надпревара за надмощие и абсолютна власт.
Големите звезди на българската комедия - в забавната история на Нейчо Попов.

„Кучешката огърлица“ пък е една пантомима, клоунада, феерия и гротеска от 1968 г. на сценариста и режисьор Вили Цанков. Оператор е  Васил Керанов, а в  ролите ще видим великите  Георги Калоянчев, Коста Цонев, Георги Парцалев, Татяна Лолова и др.

Малкият човек, господарят на улицата - щастлив от хвърления на тротоара фас или заврял глава в каишката на смешно куче. Така, престорил се на куче, бездомникът  ще има един-единствен шанс да се промъкне в недостъпният, изискан, елегантен и високомерен свят на ситите, преялите, препилите красиви хора.
Ще бъде ли приет като един от тях? Завърта се рулетката. Въздухът гори от страст. Съдбата хвърля слепия си зар на масата…
Гледайте на 10 февруари 2020 г. - 22:00 ч.
Само по БНТ 1 !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!