петък, 3 януари 2020 г.

bTV Репортерите за съдбата на стотиците изоставени и рушащи се военни имоти у нас

Информационната кампания на Денислав Борисов продължава да дава гласност на проблема със забравените и пустеещи ценни сгради в страната

Изоставени, рушащи се и опасни – такива бивши военни обекти могат да бъдат видени разпръснати из цяла България, в редица градове и села. Именно тяхната съдба ще разкрият в неделната вечер водещият и репортер на bTV Новините – Денислав Борисов, и операторът Добромир Иванов във филма  „(Не)нужните имоти“.

От близо 500 военни имота с отпаднала необходимост се е освободило Министерството на отбраната за последните 20 години. След отпадането на военната служба, десетки са казармите и поделенията, които днес пустеят.

Защо хиляди декари апетитна земя са изоставени и забравени, какво е състоянието на поделенията, които преди посрещаха българските войници, и какво бъдеще ги очаква – отговорите на тези и други въпроси зрителите ще научат в bTV Репортерите, на 5 януари, от 19.30 ч. 

Филмът „(Не)нужните имоти“ е част от информационната кампания на Денислав Борисов, която има за цел да насочи вниманието към рушащите се паметници на културата у нас. Тя е естествено продължение на серия от материали за изоставени сгради на водещия и репортер на bTV Новините, който не само дава гласност на проблема, но и засилва обществения интерес и „натиска“ върху отговорниците за поддържането и възстановяването им.

В края на 2019 година Националният студентски дом отличи bTV Media Group и „Гласът на България“ за принос в кампанията за възстановяване на опожарените сцени на дома, а Денислав Борисов, който популяризира неговата история, прие наградата от името на медийната група.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!