неделя, 19 януари 2020 г.

bTV Репортерите: Непознатите стихове и документи на Яворов – сензация или фалшификация

Тази неделя Теодора Енчева представя филма “Последната есен на поета”

106 години след трагичната смърт на поета Пейо Яворов, на бял свят излязоха непознати негови стихотворения, писма и документи. В неделната вечер на 19 януари репортерът на bTV Теодора Енчева и операторите Павел Баев и Петър Стоев разказват какво разкриват всичките 21 документа, сред които писмо до Тодор Александров, три стихотворения и разписки – във филма „Последната есен на поета”.

За първи път, в bTV Репортерите ще бъдат разкрити част от обстоятелствата, при които поетът отива да се бие по фронтовете на Балканската война като войвода на чета на ВМРО.

По време на подготовката на филма в писателските среди избухна скандал, който оспорва автентичността на откритията. Остава въпросът сензация или фалшификация са публикуваните материали,  които трябваше да бъдат подарък за публиката по повод отбелязването на 142 години от рождението на Яворов – на 13 януари. Гледайте bTV Репортерите тази неделя, веднага след централната емисия на bTV Новините.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!