сряда, 8 януари 2020 г.

"На чисто!" - празничните тв програми

Днес в рубриката ни „На чисто!“ ще коментирам кой какво избра да пусне по празниците по телевизията и как аз бих „расфасовал“ и пренаредил празничната програма на телевизиите, ако имах тази възможност.

Стари коледно-семейни филми, концерти на родни и световни звезди, празнични издания на популярни шоу програми – това накратко е резюмето както всяка година на ефира по празниците. Накратко – нищо интересно и нищо, което да си заслужава вниманието да стоиш вкъщи пред телевизора вместо да излезеш да се почерпиш с приятели.


Започваме с bTV. Единствената голяма телевизия, която не е българска собственост от години разчита на едни и същи филми по празниците. За n-ти път гледахме "Сам вкъщи". Концерти на Любо Киров и Веселин Маринов. Толкова ло няма нови коледни филми питаме? За дилми като "Сам вкъщи" които сме гледали по 1000 пъти има нишови канали. Съвсем спокойно може да го набутат в програмата на bTV Comedy или на bTV Cinema. Сигурно вече знаете мнението ми за новогодишната програма на bTV. Ужас! Така бих я определил с една дума. "Комиците и приятели" отново заложиха на традицията. Нищо ново, което да разчупи вече до болка втръсналите ни актьори, колкото и да са добри хората на Любо Нейков. И вместо да върви нагоре с наближаването на новата година и да привлича зрителите към екраните bTV падна още повече с избраните моменти (да си кажем честно - повторението) на "Гласът на България".


NOVA изгони "Господарите" и също изостана много в сравнение с предишни години. За разлика от bTV тук имахме няколко премиерни заглавия по празниците. "Коледа и Лешникотрошачката", българският филм "Smart Коледа", "Най-сладката Коледа", "Мис Коледа" и традиционния Дисни маратон бяха доста добри попадения. "Българската Коледа" тази година също беше по NOVA. И тъй като споменах "Господарите" да поговорим и за новогодишната програма на телевизията. Магърдич и хората му отново присъстваха в нея с "Маскираният певец". След края му вместо обичайната порция "Господари на ефира" се излъчи филма "Зоотрополис", което срина NOVA назад в рейтингите точно час преди настъпването на 2020 година.


БНТ просто няма какво да ги коментирам. Там всяка година е едно и също. Разчитат си на традициите. Тази година заради слабите програми на конкурентите БНТ се представи много добре на нова година.


И новият-стар играч на пазара, който предложи може би най-добрата новогодишна програма тази година - 7/8 ТВ. Слави и компания отново бяха номер 1, като според рейтинг данните телевизията на "Дългия" е по-гледана и от речта на президента.

Та това е коментарът ми за тази седмица. Така виждам аз празничните програми на телевизиите, а после моля да не ме обвинявайте че съм пристрастен, може и да съм, но работата на тая рубрика не е да съм обективен, а да си изразя личното мнение. И така до следващия път… 🙂

2 коментара:

 1. Здравейте може ли да направите какви сериали харесвате по бг телевизията
  Брагодаря ви
  Лек ден

  ОтговорИзтриване
 2. Здравейте Моля отговорете на вьпросите ми
  Брагодаря ви
  Лек ден

  ОтговорИзтриване

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!