неделя, 5 януари 2020 г.

ТВ "Стара Загора" се завърна на малкия екран с ново име и стар собственик

Програмата на Телевизия "Стара Загора" отново се излъчва в пакетите с телевизионни канали на кабелните оператори А1, "Тракия Кабел" и "Булсатком Фюджън", но с ново име – ТВ "СТЗ". От средата на октомври досега ТВ "Стара Загора" се излъчваше само в интернет, чрез сайта на медиата и в социалните мрежи.

Промяната на името се наложи, след като дружество „Статис“ АД, което притежава лиценза на ТВ „Стара Загора“, беше продадено през октомври на шоумена Слави Трифонов. С лиценза на старозагорската телевизия Трифонов стартира собствената си телевизия „Седем осми“. Името ТВ „Стара Загора“ засега остава собственост на шоумена. От старозагорската медиа предпочели да извадят нов лиценз с ново име на телевизията – ТВ „СТЗ“, вместо да преговарят за правата върху досегашното.

Телевизията е собственост на ново дружество - "Ди енд Джи" ЕООД с адрес на управление Стара Загора, бул. Цар Симеон Велики № 112, ет. 2. Едноличен собственик на капитала на дружеството отново е Дамян Георгиев, а управител е Диляна Георгиева. Лицензът на Телевизия СТЗ влиза в сила от 23 декември 2019 г. с 24-часово излъчване по кабел, пише в Публичния регистър на Съвета за електронни медии.

Програмният профил на медиата се запазва – общ (политематичен), запазва се и регионалния обхват на програмата, която ще се разпространява в област Стара Загора. Програмната схема също не търпи промени. Сутрешният блок „Инфо Зона“, с водещ Желязко Динев, е с начален час 08:30, а новините от Стара Загора и региона, с водещи Ваня Лозанова, Дани Ишиклиева и Благовест Илиев, са всеки делничен ден от 18:30, 21:30 и 23:30 часа. По традиция, неделният ден е запазен за църковното предаване „Духовна пътека“, с автор Стефана Устабашиева, което започва в 11:00.

От новата 2020-та година се завръщат и останалите авторски програми, съобщиха от ТВ „СТЗ“. Продължава и излъчването на сайта www.tvstz.com, както и live stream в социалната мрежа Facebook.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!