неделя, 26 януари 2020 г.

Разнообразие от жанрове и кинозвезди в четвъртата седмица на „Треска за Оскари“

Пореден вълнуващ кино маратон предстои за зрителите на KINO NOVA със следващите златни филми от 27 януари до 2 февруари, всеки ден, от 21.00 ч. Новата селекция на „Треска за Оскари“ ще предложи микс от жанрово разнообразие, който ще осигури истинско филмово изживяване за малки и големи пред телевизионния екран.
В понеделник вечер от 21.00 ч. се завръщат любими герои от детството с вълнуващия прочит на „Книга за джунглата“. Наградената с „Оскар“ приключенска история, гарнирана с прекрасната анимация на Дисни и актьорската игра на Нийл Сети в ролята на Маугли, разкрива историята за малкото момче, израснало в джунглата сред глутница вълци. След страховити премеждия той решава да се отправи на пътешествие, за да разбере кой всъщност е той, а компания му правят пантерата Багира и мечокът Балу.
Вторият ден от четвъртата седмица на „Треска за Оскари“ ще предложи екстремно екшън изживяване с един от най-обичаните герои от вселената на Марвел. „Железният човек 2“, също дело на режисьора Джон Фавро, изправя бронирания човек и компания пред още по-зловещ и непредвидим враг в лицето на злия руснак Иван, в чиято роля зрителите ще видят номинирания за „Оскар“ Мики Рурк.

Филм на Мел Гибсън по забележителната истинска история на Дезмънд Дос ще разкрие силата и красотата на човешкия дух в сряда вечер от 21.00 ч. По време на едно от най-кървавите сражения във Втората световна война – битката при Окинава – Дезмънд (Андрю Гарфийлд) спасява 75 души без да носи оръжие или да произведе изстрел. Той е единственият американски войник, който се бие на фронтовата линия без оръжие, тъй като вярва, че дори и войната да е оправдана, убиването е грешно. Дос е първият отказал се по съвест боец, отличен с медал за храброст. Драматичната военна лента „Възражение по съвест“ е с четири номинации и две награди „Оскар“.

В четвъртък от 21.00 ч. Ейми Адамс, Патрик Демпси и Сюзън Сарандън обещават добро настроение за цялото семейство с очарователната лента „Омагьосана“. В нея зла кралица прогонва красивата принцеса Жизел от вълшебната анимационна земя и тя попада в грубата реалност на улиците на съвременен Манхатън. Стресирана от странната нова среда, Жизел се лута в хаотичния свят и отчаяно се нуждае от магия. И макар да е обещала да се омъжи за съвършения приказен принц, тя се влюбва в очарователно скептичния бракоразводен адвокат, който й се притичва на помощ.

Петото предложение на „Треска за Оскари“ ще нажежи до червено ефира с Даниел Крейг и „007 координати: Скайфол“ от 21.00 ч. След като тайни от миналото застигат Ем (Джуди Денч), тя се обръща към единствения човек, на когото има доверие – Джеймс Бонд. Лоялността на агента е поставена на сериозно изпитание, докато той се опитва да елиминира заплаха, насочена към Британските разузнавателни служби. В носителя на „Оскар“ филм участват още Хавиер Бардем, Ралф Файнс и Албърт Фини.

Съботният филм „Изкуствен Интелект“ - режисиран от Стивън Спилбърг, ще изследва тънката линия, разделяща роботите и хората. Дейвид (Хейли Джоуел Осмънт) е първият андроид с външност на малко момче, програмиран да изпитва човешки емоции. Историята повежда из невероятното пътешествие на Дейвид и робота-жиголо Джо (Джуд Лоу), търсещи свое място сред обществото, което ги е създало. Благодарение на изумителните специални ефекти и поразяващите изображения на получовешки, полумеханични създания, тази лента повдига важни въпроси.

Вълнуващата кино седмица приключва с необикновена група бегълци: циничен американец, руски гангстер, комичен счетоводител, сладкар, свещеник и един поляк с проблем с очите. В „Бягството“ от 21.00 ч. към странната компания се присъединява и младо момиче с руски произход. В безкрайната пустиня те се изправят пред мразовити нощи, липсата на храна и вода, досадни насекоми. А моралният въпрос „кога да изоставиш някого“ е постоянен техен спътник. Сред актьорския състав са и българските имена Деян Ангелов, Николай Мутафчиев, Йордан Байков и Валентин Ганев.

Кампанията „Треска за Оскари“ ще предложи на киноманите възможността да проследят тричасово специално студио с директни включвания от Червения килим на 9-ти февруари по NOVA. А на 10-ти февруари в ефира на KINO NOVA от 03.00 ч. ще могат да се насладят на живо на церемонията по връчването на 92-те награди „Оскар“ на Филмовата академия на САЩ. Кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно скоро, а дотогава зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката на церемонията и едни от най-бляскавите филми от света на киното – всеки ден от 21.00 ч., само в ефира на KINO NOVA.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!