петък, 31 януари 2020 г.

Ново - музикална класация в предаването „Вечната музика“ с Марио Николов по БНТ1

По предложения на музикалните институти (оперни театри, музикални театри и продуцентски центрове в областта на музиката, филхармонии и симфониети, продуценти и организатори на музикални събития с насоченост класическа музика и джаз), както и на зрителите, екипът на „Вечната музика“ ще номинира ежемесечно музикални събития, състояли се през същия месец /премиерни за сезона/, които ще предложи за гласуване на зрителите в сайта на БНТ.
Предложенията за „Събитие на месеца“, в две категории – категория „Класика“ и категория „Джаз“, ще се правят в рамките на текущия месец, за проведени през същия месец събития. Предложенията ще се събират от месец януари, периодично през всеки месец, до месец декември на настоящата година, на e-mail:  vechnatamuzika@bnt.bg.
Номинациите за съответния месец, в двете категории, ще бъдат качвани в сайта на БНТ за гласуване от дата 1-ви на всеки следващ месец и ще се представят в предаването. Зрителите ще имат възможност да гласуват на сайта на БНТ  до 15-та дата на текущия месец. На фейсбук страницата на
„Вечната музика“ (https://www.facebook.com/vechnatamusica/) ще се публикува линк към сайта с номинациите.
В рамките на две седмици зрителите на предаването ще имат възможност да дадат своя глас за едно от номинираните музикални събития в съответната категория и събитието, събрало най – много зрителски гласове ще стане „Музикално събитие на месеца“.
На същия принцип, ще бъдат избирани музикалните събития за всички месеци през годината.
  Предложения, номинации и гласуване на сайта на БНТ ще има през всички месеци, включително и когато в сила е лятната програмна схема на БНТ.
След като е номинирано и избрано последното месечно музикално събитие за текущата година („Музикално събитие на месец декември“) за всяка от двете категории, в сайта на БНТ  от 1 дата на месец януари  и в първото предаване от следващата (Новата година) ще бъдат представени дванадесетте музикални събития. В продължение на две седмици - до 15 януари, зрителите на „Вечната музика“ ще имат възможност да гласуват за „Музикално събитие“ на изминалата годината.
В последното предаване на месец януари от новата година, ще бъде представено и избраното с най-много зрителски гласове „Музикално събитие на годината ВЕЧНАТА МУЗИКА – 2020“ в категория „Класика“ и в категория „Джаз“.

***
ЗА ПРЕДАВАНЕТО
 „Вечната музика”  популяризира двата основни музикални жанра сред широк кръг зрители и особено сред младото поколение. Ключ към тази задача  са атрактивно поднесените рубрики, непринудените разговори с гостите, както и отразяването на най-интересните музикални събития. Аудиторията е въведена от самите композитори и изпълнители в творческата им лаборатория и  се запознава с различните инструменти и тяхното приложение в класиката и джаза. Водещ и автор на предаването е един от най-талантливите български оперетни певци - Марио Николов.

Гледайте  „Вечната музика” всяка събота от 17 часа по БНТ1. Или на повторения по  БНТ1 – четвъртък от 17 часа, БНТ 2 – четвъртък от 15 часа, БНТ 4 – понеделник от 22.30 часа  и петък от 4.00 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!