понеделник, 2 декември 2019 г.

„Определен да оцелее“ с втори сезон през декември!

В Съединените щати, терминът „определен да оцелее“, се отнася за лице в президентската линия на наследяване, обикновено член на кабинета на САЩ, което е разположено на физически далечно, сигурно и секретно място, когато се налага президентът, заместник-председателят и другите длъжностни лица по наследствената линия да бъдат събрани на едно място, като например по време на встъпване в длъжност на президента. Целта е да се гарантира непрекъснатост на управлението, в случай на катастрофално събитие, което може да елиминира президента и много служители в президентската линия на наследство, като масови стрелби, бомбени атентати, нападения или природни бедствия. Ако се случи подобно събитие, оцелелият чиновник автоматично става действащ президент на Съединените щати по силата на Закона за президентското наследство.

Точно този сценарий е в основата на политическата драма взаимствала името си от популярния термин, в която Кийфър Съдърланд е в ролята на Том Киркман – член на президентския кабинет от долните нива на управление, Киркман е министър, който отговаря за жилищния фонд и градската среда, но също и любящ баща и съпруг. След катастрофална атака над Капитола по време на ежегодното обръщение на президента към Сената, Киркман изведнъж се оказва новият президент на САЩ, който трябва да встъпи в длъжност веднага.

Вторият сезон на политическия трилър, започва по време на първата годишнина от встъпването в длъжност на Том Киркман и точно, когато скъпата, ускорена реконструкция на Капитола е към своя край, руски самолет е отвлечен от украински сепаратисти, а на борда му е приятелка и бивша колежка и на президента. Не след дълго става ясно, че терористите са били наети тайно от руснаци, за да предизвикат потенциална война, но в момента, в който Киркман разбира, той събира двамата посланици в кабинета си и призовава за разведряване на обтегнатите отношения.  Уви, в трагично-ироничен обрат, случайна експлозия на резервоар с кислород на борда на самолета, секунди преди да бъде изцяло евакуиран взима жертви, сред които е и приятелката на Киркман ...

От 2-ри декември, всеки понеделник от 21:00.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!