неделя, 8 декември 2019 г.

"Медичите" - нов сериал от 16-и декември по bTV

"Медичите" - нов сериал превзема късния праймтайм на bTV.

Историческата продукция, която е направена съвместно между Италия и Англия, стартира на 16-и декември (понеделник) и ще се излъчва всеки делник от 22:30 до 23:30 часа по bTV на мястото на"Комиците и приятели" и "Помощ 112".

Главните роли в първи сезон са поверени на Ричърд Мадън ("Игра на тронове"), Мириам Леоне ("Дамата с воала"), Стюарт Мартин, Гуидо Каприно, Кен Боунс, Дъстин Хофман и много други.

Драмата е на екран от 2016 г., като в момента се ротира трети сезон в Италия. И трите сезона се състоят от по 8 епизода по 52 минути.

Освен в 22:30 часа по bTV, "Медичите" ще се повтаря и в ефира на bTV Lady - всеки делник от 02:00 до 02:50 часа и в неделя от 00:00 до 04:00 часа.

Медичите разказва за династията и управлението на фамилията Медичи. Действието се развива през 15 в. в град Флоренция, Италия. Всеки, който е посещавал Флоренция знае, че великолепието и красотата на този град се дължат именно на това банкерско семейство, което е инвестирало в създаването на символите на града – Галерия Уфици, църквата Санта Мария дел Фиоре, мостът Понте Векио, статуята Давид на Микеланджело и много други. Именно затова е и толкова интересно да гледаме как членовете на семейството, от което са произлизали папи, кардинали и управници, са съумявали да изградят тези културни ценности и да управляват Флоренция и Тоскана. В сериала вървят две паралелни линии: в наши дни, когато ставаме свидетели на убийството на Джовани де Медичи (главата на фамилията) и преди 20 години, когато той избира Козимо – своя син за наследник в Синьорията и управляването на семейната банка. Преди да наследи баща си, Козимо е един млад човек, който иска да стане художник и любовта му към изкуството и бедна перачка му се струват най-важните неща. Но скоро ще трябва да се примири с уредения брак с благородничка, както и да забрави за рисуването. В образа му се превъплъщава красивия Ричард Мадън и е удоволствие да гледаш играта му. Проблемите пред него са много – трябва да разбере кой е убиецът на баща му, да запази политическото си място в Синьорията, да води война с другите градове-държави в Италия, да бъде внимателен с враговете си. Постепенно се научава да уважава съпругата си Контесина, която е негов добър съюзник и приятел. Негови приближени са и синът му Пиеро, брат му Лоренцо и приятелят му Марко Бело. Козимо е набожен човек, който се ръководи от волята на Бога и неговия наместник папата, когато взима решенията си. Умел стратег е, но не обича задкулисни игри и интриги. Такива, разбира се, не липсват. Враговете му от семействата Паци и Албици не могат да се примирят, че Медичите са били едно занаятчийско семейство, осигурило си толкова много власт и богатства. В сериала не липсват неочаквани убийства, лъжи, чумна епидемия, война, изгнание във Венеция, любовни прегрешения, които правят действието бързо и динамично. Интересно е и меценатството му и подкрепянето на изкуствата. Козимо твърдо държи да инвестира в културното наследство, за което често е критикуван. Подпомага финансово художника Донатело, за да създаде скулптурата си Давид, който убива Голиат в известния библейски сюжет. Възлага на архитекта Филипо Брунелески да завърши грандиозния купол на църквата Санта Мария дел Фиоре в чест и любов към Бога. Народът, както винаги, се оставя мнението му да бъде манипулирано и се доверява на демагозите.

"Медичите" е поредният исторически сериал, с който можете да запълните знанията си и да научите нови неща. Сезонът завършва с разкритието на голямата загадка...

Материал на „Теленовелас Новини“. Харесайте и официалната страница на TBC Новините във Facebook.

6 коментара:

 1. Здравейте а само сериали ли ще се изльчват от 22 и 30 по Бтв
  Брагодаря ви
  Лек ден

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте, очаква се ново вечерно шоу догодина. Поздрави!

   Изтриване
 2. Здравейте кога Бтв ще пусне новият сезон 12 на Германският хит лекарски сериал Лекар в планината в ефира си
  Брагодаря ви
  Лек ден

  ОтговорИзтриване
 3. Здравейте защо Бтв повтарят сериали следобед от 16 часа а не пуснат нови сериали в ефира си
  Брагодаря ви
  Лек ден

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте, вероятно са преценили, че твърде малко хора гледат телевизия в този слот. Нямам друго обяснение. Поздрави!

   Изтриване

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!