неделя, 10 ноември 2019 г.

Vivacom има нов собственик

VIVACOM вече има нов собственик и това е компанията United Group, която е собственост на инвестиционния фонд BC Partners. United Group е базирана в Амстердам и оперира като независим доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в 6 държави от Югоизточна Европа. През последните 18 години United Group разширява присъствието си в региона и към момента има над 4400 служители и осигурява услуги на повече от 1 800 000 домакинства.

Очаква се сделката да бъде финализирана през второто тримесечие на 2020 след получаване на всички необходими регулаторни одобрения. Придобиването ще бъде финансирано чрез комбинация от нов заем и собствени средства от United Group. Главният изпълнителен директор на United Group Виктория Боклаг посочва, че VIVACOM е добре управлявана компания със силен мениджмънт. Засега стойността на сделката не е известна, но наскоро се появи информация, че тя може да достигне 1.2 милиарда евро.

Източник: VIVACOM

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!