събота, 16 ноември 2019 г.

Експерт от GSMA Europe: Европейските оператори трябва да инвестират между 300 и 500 млрд. евро в 5G

Томас Якимавичуис, директор „Политика и регулации“ в GSMA Europe, с ексклузивно интервю за UpDate по Bloomberg TV Bulgaria

Свръх бързата интернет връзка и възможностите, които ще дадат 5G мрежите, ще бъдат основна тема на технологичното предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria. Каква ще е бъдещата свързаност и какви възможности ще предостави тя на индустрията и човечеството? На тези и още въпроси ще отговори Томас Якимавичуис, директор „Политика и регулации“ в GSMA Europe, в ексклузивно интервю, което ще се излъчи в събота от 19:30 часа в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. През октомври Якимавичуис беше един от лекторите на четвъртото издание на конференцията The Next Big Thing, където се включи в дискусия за 5G и индустриите на бъдещето.

Новото поколение мобилен интернет обещава не просто по-високи скорости, но и много по-високо ниво на свързване. Въвеждането на 5G мрежи в Европа обаче изисква сериозни инвестиции и добра координация между страните.

„За да може Европа да успее с 5G мрежите, ще са нужни между 300 до 500 млрд. евро инвестиции. Това е значителна сума, но европейските оператори са готови да го направят и аз съм голям оптимист за постигането на целта в близко бъдеще“, заяви Томас Якимавичуис пред водещата Елена Кирилова.

Якимавичуис изрази мнение и по отношение на консолидацията на телекомуникационната индустрия на Балканите, създаването на стандарти за новото поколение мрежи и работата с българското правителство.

„Имаме много добър диалог с българските власти. Дори наскоро се срещнахме. Нещата се развиват добре. Силно се надяваме, че част от спектъра ще бъде освободена в добър срок, така че индустрията да може да инвестира в тях и да предложи свързаност в страната“, каза Якимавичуис.

Не пропускайте интервюто с представителя на GSMA Europe, както и още технологични теми, тази събота от 19:30 часа по Bloomberg TV Bulgaria. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!