неделя, 24 ноември 2019 г.

Поредицата „Средновековна слава“ тръгва премиерно в „Операция История“ по Bulgaria ON AIR

Първият епизод ще се излъчи на 24 ноември от 16:30 часа

Документалната поредица „Средновековна слава“, която разказва за десет от най-славните битки в средновековната история на България, тръгва премиерно в ефира на Bulgaria ON AIR от 24 ноември. Късометражните филми, които включват анимационни възстановки на легендарни и бляскави победи от Средновековието на България, ще се излъчват всяка неделя в предаването „Операция История“.

„В основата на българската държавност, както удачно беше казал някой, стоят две неща – перото и мечът. Мечът е защитавал перото, а перото е давало сила на меча. Ако в своята история България е имала период, когато е била една от най-могъщите европейски държави, това безспорно е Средновековието. Тогава са едни от най-големите български победи“, казва водещият на предаването Росен Петров.

Първият епизод от документалната поредица е посветен на битката при Онгъла и ще бъде излъчен тази неделя в „Операция История“ от 16:30 часа. Повече за поредицата в студиото ще разкаже един от авторите на рубриката - Иван Кънчев от сдружение „Българска история“.
Сред останалите битки, които са пресъздадени в поредицата, са тази при Константинопол, сражението при Маркели, битката при Ахелой и др.

„Средновековна слава“ е третата образователна документална видеопоредица на сдружение „Българска история“ и ЗАД „Армеец“.
Bulgaria ON AIR е медиен партньор на новия образователен проект „Средновековна слава“.

Филмите от предишните две поредици „Българско военно чудо“ и „Нашите пълководци“ може да гледате в секцията „Исторически филми“ на www.bgonair.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!