сряда, 30 октомври 2019 г.

Повратни исторически битки, световни мистерии и НЛО досиета по History2 през ноември

Представяме ви акцентитe и премиерите през ноември 2019 по канал HISTORY2.

Battlefield Detectives
От 4-ти ноември, всеки понеделник, 22.00 ч.


Нов поглед към повратни битки в историята чрез прилагане на новоразработено оборудване и на методите на криминалистиката за изследване на бойни полета, при което се хвърля нова светлина върху това как са били спечелени или загубена различни ключови битки и коя е била повратната точка за техния изход. Всеки епизод съдържа подробна археология на бойното поле, съвременна 3D графика и заснемане на мястото на действие, които помагат да се стигне до истината и да се получи нова информация за някои от най-известните битки в световната история.

Mysteryquest
Всеки петък, 22.00 ч.


Историята изобилства от разкази за необясними събития – от случаи на изчезване в Бермудския триъгълник до изгубения град на Атлантите. Макар да пораждат безкрайни спекулации, тези тайнствени случаи рядко получават ясни обяснения и категорични отговори. Дали постиженията в науката и технологиите няма да ни дадат нови доказателства?

Всеки епизод на „Mysteryquest“ показва по едно пътуване, което има за цел да намери улики за някоя от най-продължителните световни мистерии. В експедиции по света експертите съчетават познанията си в областта на науката и технологиите, за да разгледат всяка мистерия по иновативен начин.  Разследвания на място, високотехнологична апаратура, видео- и аудио- анализи се комбинират със съвременната криминалистика в опит да ни приближат с още една крачка към истината, която се крие зад някои от най-големите въпроси, поставяни в историята.

UFO files
Сезон 1
От 13-ти ноември, всеки делничен ден, 22.45 ч.


Какво би се случило, ако някое НЛО наистина кацне на Земята и хората го открият? Инженерите създават 'космически кораб', за да разберат как биха функционирали извънземните технологии. Изследвайте фактите и митовете, свързани с НЛО, наблюдавани във всички краища на Земята. Проучете доказателствата и свидетелствата на очевидци, за да разкриете загадките на това, което се е случило.

How the Earth Was Made
От 12-ти ноември, от понеделник до събота, 18.00 ч.


Базирайки се на успеха на двучасовото специално предаване „Как е била създадена Земята“/ „How the Earth Was Made“, сериалът ще направи за геологията това, което Вселената е направила за астрономията. Сериалът ни връща към историята отпреди 4.5 милиарда години, пътувайки по света, за да разкрие скални пластове, да напълни речни каньони, да разцепи океани, да заравни планини и вулкани и да проучи възхитителни геоложки образувания с цел да разкаже историята на създаването на Земята. Ние ще посетим местата заедно с учените, които ще ни представят най-новите мнения за това  как се е появило всяко явление, какви сили са довели до издигането на планините или до образуването на каньони. Всеки епизод ще отрази конкретен момент от историята, специално място или ключов процес, който е довел до появата на удивителни геоложки образувания, за които знаем или сме чували днес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!