сряда, 9 октомври 2019 г.

Подкрепа на борбата срещу насилието над жени по Crime + Investigation през ноември

Представяме ви акцентитe и премиерите през ноември 2019 по канал Crime + Investigation.

Световна информираност за домашното насилие
25-ти и 26-ти ноември от 21.00 ч.

На 25-ти ноември - Международен ден за елиминиране на насилието срещу жени – Crime+Investigation ще стартира излъчването на специално двудневно програмно събитие, включващо епизоди от хитови поредици на канала, обхващащи истории за насилие над жени. Програмното събитие е част от наскоро стартиралата кампания на Crime+Investigation в подкрепа на борбата срещу насилието над жени и подбраните предавания ще се излъчват в последователност в 21.00, 22.00 и 23.00 ч. на 25-ти и 26-ти ноември.
В понеделник (25-ти) очаквайте два епизода от поредицата "Разтърсващи престъпления: Великобритания", която разкрива истината за най-големите скандали и най-шокиращите престъпления във Великобритания, представяйки историите през очите на хората, оказали се в центъра на съответната трагедия. В 21.00 ч. ще бъде представен случаят на Джон Суини, който брутално убива две от приятелките си, разчленява телата им и ги изхвърля в канали. Последващите му действия са зловещи - крие улики в своите абстрактни картини, а понастоящем още пет негови приятелки се водят безследно изчезнали… В 22.00 ч. е разтърсващата история на Клеър Уд, която през април 2007 г. се запознава с Джордж Апълтън в уебсайт за онлайн запознанства и двамата установяват интимна връзка. Тя обаче не знае, че Апълтън е престъпник с богато досие на прояви на насилие срещу жени… Веднага след това – в 23.00 ч. можете да гледате „Убиецът със сателитна навигация“ – епизод от поредицата „Градски кошмари“. Виталия Балютавичиене изчезва внезапно и полицията е изправена пред неразрешима загадка. С помощта на съвременните технологии обаче следователите успяват да идентифицират отвлеклия я човек и да представят безпрецедентна и смущаваща картина на съзнанието му.
Тематичния подбор във вторник (26-ти) ще стартира в 21.00 ч. със случая на Кейт Праут от поредицата „Какво направи убиецът после“, която разказва какво прави убиецът през първите минути, часове и дни след престъплението си. Веднага след това – в 22.00 и в 23.00 ч. – можете да гледате два поредни епизода от поредицата „Великобритания: Най-страшното табу“. В епизода „Тайното ми страдание: баща ми ме тормозеше сексуално“ е представена историята на Алиса Мур, която години наред е жертва на ужасяващ сексуален тормоз от страна на собствения си баща Джеймс О'Браян. Бившият полицейски началник и следовател Дейвид Суиндъл и психоложката Ема Кени анализират кошмарните подробности по случая. Следващият епизод „Баща ни уби нашата майка и разби семейството ни“ разказва как на 14-ти юли 2013 г. Кевин Нютън удушава жена си Ася с кучешки повод, а дъщерите им Самийра и Шармейн разкриват как смъртта на майка им променя живота им завинаги и с помощта на следователи и психолози анализират унищожителните последствия от този разтърсващ случай на насилие и убийство в семейството.
Инициативата на Crime+Investigation, свързана с борбата срещу насилието над жени ще продължи през 2020 г. и ще бъде подкрепена в световен мащаб с акцент върху образованието, осведомеността и набирането на средства. Кампанията, насочена към мъжете и жените, ще стимулира осведомеността и признаването на различните видове домашно насилие, засягащи жените в региона на Европа,  Близкия изток и Африка, и помощта, която е на разположение на засегнатите.

На живо: Полицейски патрул
От 8-ми ноември, всеки петък, 23.00 ч.

„На живо: Полицейски патрул“ е сериал, който дава на зрителите автентична представа за дейността на правоприлагащите органи в Америка. Всеки епизод показва ежедневните ситуации на живот и смърт, пред които са изправени шерифските служби, магистралните патрули и местните полицейски участъци в различни юрисдикции от Кънектикът до Аризона. От бума на наркотици до проституцията, от преследването на джигитите на пътя до семейните скандали, от кражбите на автомобили до гангстерското насилие или дори до дребните нарушения на пътя, „На живо: Полицейски патрул“ дава обширен поглед върху ежедневните срещи на полицията с гражданите, показвайки на зрителите от първа ръка какво наистина се случва по улиците през погледа на полицията и камерите на полицейските автомобили.

Първите 48 часа
От 14-ти ноември, всеки четвъртък, 23.00 ч.

За детективите, разследващи убийства, времето започва да тече безмилостно в момента, в който са извикани на местопрестъплението и първите 48 часа са всичко. Ако тяхната граница бъде премината без резултат, шансовете за разрешаване на случая намаляват наполовина. Всеки изминал час означава повече време за бягството на заподозрените и по-голям риск за загуба на решаващи доказателства. „Първите 48 часа“ показва дейността на детективи, занимаващи се със случаи на убийства, през тези първи критични часове, когато те се надпреварват с времето, за да разрешат случаите си. Всеки едночасов епизод отвежда зрителите зад кулисите на реални разследвания, показвайки първите 48 часа от дейността на разследващите детективи, като дава на зрителите безпрецедентен достъп до сцените на престъпленията, разпитите и дейността на експертите по съдебна медицина. Новите епизоди на „Първите 48 часа“ включват „Семейството на първо място“ (14/11), „Убийство на „Мейдън лейн“ (21/11) и „Най-тежкият грях: Роднини“ (28/11).

Деца със свърхестествени способности
Всяка сряда в 22.00 ч.

Crime+Investigation продължава и през ноември да изследва живота на някои много надарени деца с поредицата „Деца със свърхестествени способности“. Преди години поредицата разказа за пътешествията на деца, които се учат да контролират свръхестествените си способности и как постигнатото е променило живота им. В новите епизоди порасналите деца вдъхват увереност на следващо поколение млади медиуми. Не пропускайте специалните епизоди „Когато духовете се свържат“ и „Духове в огледалото“ и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!