четвъртък, 10 октомври 2019 г.

Chef Андре Токев изследва вкусовете на Бразилия в три поредни епизода на „Ловци на храна”– в неделя от 12:30 часа по bTV

В неделя от 12:30 часа Chef Андре Токев ще отведе феновете на „Ловци на храна” по bTV в далечна Бразилия. В сърцето на 18-милионния Сао Пауло журито на MasterChef ще изследва пъстрата култура, история и кулинарно разнообразие, заедно с добрия си приятел Chef Гуга Роша (Guga Rocha).
Първа стъпка на двамата кулинари ще бъде най-старият пазар в динамичния финансов и търговски център. Красивата сграда, която е била централният пазар на Сао Пауло от десетилетия, събира под покрива си стоки от цял свят. Етническото разнообразие в страната и плодородието на Амазонка поставят основите на истинка хранителна революция.
Chef Токев ще опита екзотични плодове като жълта питая, пиня, купуасу, лилав пъпеш, сладка маракуя, гренадин и плод, който съчетава вкусовете на киви и банан. Той ще се наслади на лупин, сладко чили и бразилското мезе за бира. Chef Гуга Роша ще покаже на зрителите на „Ловци на храна” типичното сирене катупири и канастра от Минас Жерайс. Кулинарите ще се насладят на богатото разнообразие от ядки и риби, италианския и португалския принос в кулинарната култура на Бразилия. След любопитната разходка Chef Токев и Chef Роша ще приготвят традиционната мокека на барбекю, за да докажат твърдението си, че трябва да градим кулинарната си култура върху традициите и да помним историята си.
На какво се дължи успехът на ресторанта на Chef Роша за палачинки от тапиока,  кой плод е по-сладък от първата целувка и как изглежда плодът на кашуто? Как се комбинират сладкишът от гуава и сирене, защо наличат коренът от маниока „гръбнакът на Бразилия“, зрителите ще разберат в неделя от 12:30 часа в „Ловци на храна” по bTV.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!