неделя, 13 октомври 2019 г.

Трима българи и американец са загинали при стрелба в Чикаго

Снимка: CNN
Трима българи и американец са загинали при стрелба в Чикаго, пише Chicago Sun Times
Мъж на 67 години, известен с конфликтно поведение е влязъл в съседен апартамент и е застрелял четирима души , докато са вечеряли. Те са загинали на място. След това се е качил на горния етаж и ранил критично друга жена, съобщиха от полицията.
Стрелбата е започнала около 17:30 часа местно време събота (1:30 след полунощ в неделя българско време). Жертвите са семейство от трима мъже и една жена, трима от които са български граждани.
„По причини, които все още не знаем, той е открил огън по четиримата на масата, като ги е убил всички“, са заявили от полицията.
Съдебните медици на окръг Кук са идентифицирали една от жертвите. Самоличността на останалите три не е оповестена.
Изглежда, че всички жертви са познавали стрелеца, каза представител на чикагската полиция.
„Това определено не е случайно. Той живее в сградата от 15 години. Той познава всички жертви, но отказва да говори пред следователите ”, заявяват от полицията.
Стрелецът се е предал без да окаже съпротива след стрелбата. Според говорителя на полицията имената на стрелеца ще бъдат съобщени, след като му бъде повдигнато обвинение
Стрелецът е пенсиониран строителен работник, чиито съседи го описват като " човек с проблеми с контрола на гнева". Срещу него е имало оплаквания от съседи, включително за пускане на силна музика и "размяна на заплашителни погледи." Повечето от обитателите в сградата са имали проблеми с него в миналото, но със сигурност нищо толкова сериозно."
Един съсед, който поиска да не бъде назоваван, припомни, че стрелецът се е сбил през последните няколко месеца с член на семейството, който живее с жената, която е застреляна на третия етаж. Не е ясно за какво е бил конфликтът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!