четвъртък, 24 октомври 2019 г.

Асоциацията на гайдарите подари мечтаната родопска каба гайда на 7-годишния Диян Михалев от "България търси талант"

Членовете на управителния ссъвет на Българска национална гайдарска асоциация Теодора Игнатова и Веселин Козарев сбъднаха мечтата на 7-годишния Диян Михалев от „България търси талант“ като му подариха така желаната родопска каба гайда. Впечатлени от дарбата и амбицията на малкия музикант, те решиха да го наградят със специално подготвен за него инструмент. Те подчертаха, че мехът е съобразен с неговия ръст, което би му помогнало в работата. От студиото на „Преди обед“ те му пожелаха да я овладее също така добре, защото тя крие много трудности и изисква много майсторлък.

На живо от дома си в Аксаково Деян благодари от сърце и сподели, че според него родопската каба-гайда е най-българският инструмент. Той сподели радостта си и нетърпението да засвири засвири „Руфинка болна легнала“ на новия инструмент.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!