сряда, 9 октомври 2019 г.

Страшната Първа световна война, проблемът с космическите отпадъци и ролята на зоопарковете през 21-ви век по Da Vinci през ноември

Представяме ви премиерите и акцентите по Da Vinci през ноември 2019.

Ужасна история – специално издание: Страшната Първа световна война
11 ноември 2019 – понеделник, в 20:30 ч.

През 1914 година една игра на футбол се оказва толкова добра, че успява да спре войната. Е, поне за един ден! Гледайте мача между Англия и Германия, за да разберете как е станало това. И открийте колко ужасен е бил животът в окопите… както и някои кофти съвети за оцеляване.  Гледайте “Страшната Първа световна война“, “Ужасна история“ на 11-ти ноември в 20:30 ч. Ужасно!

Проблемът с космическите отпадъци
10 ноември 2019 – неделя, в 23:00 ч.

Представете си, че всеки път, когато изпуснете някакъв боклук, той отлита със скорост 2 700 км в час! Звучи ви налудничаво? Но, именно това се случва високо над главите ни в Космоса! Стари спътници, части от ракети, дори ръкавици на космонавти профучават наоколо и сега ние трябва да ги почистим! Гледайте „Проблемът с космическите отпадъци“, за да разберете защо почистването на нашия боклук е толкова важно и как пренебрегването на този проблем може да има огромно влияние върху живота ни.

Вояджър: Последната граница
17 ноември 2019 – неделя, в 23:00 ч.

„Вояджър“. Два малки космически кораба, всеки от които носещ по един златен диск, запечатал моменти от живота ни на Земята. Те промениха из основи представата ни за Космоса след изстрелването си през 1977 година. А сега те се отправят на друго пътешествие, като първите конструирани от човека обекти, напуснали границите на Слънчевата система, за да навлязат в друга галактика. Запознайте се със завладяващата история, която се крие зад това търсене на знания с “Вояджър: Последната граница“ на 17-ти ноември в 23:00 ч. Търсенето продължава…

Трябва ли да затворим зоопарковете?
24 ноември 2019 – неделя, в 23:00 ч.

Много хора си спомнят вълнението от първото си посещение в зоопарка. Но, дали е редно все още да държим животните в клетка? Дали зоопарковете са предназначени само за развлечение или те играят важна роля за запазването на животинските видове? Тези въпроси карат Лиз Бонин да се отправи на пътешествие из зоопарковете по света, за да разговаря с учените и да разгледа ролята, която те трябва да играят през 21-ви век. Придружете я в „Трябва ли да затворим зоопарковете?“ на 24-ти ноември в 23:00 ч.

Продължаващи поредици – НОВИ епизоди:

Как стигнахме дотук със Стивън Джонсън
Последен нов епизод: 3 ноември 2019 – неделя, в 23:00 ч.
Храната на бъдещето
Част III: 4 ноември 2019 – понеделник, в 23:00 ч.
Преди старта на живота: Как сме създадени?
Последният напън: ноември 2019 – сряда, в 23:00 ч.
Ловци на история
Нови епизоди до 8 ноември 2019 – всеки петък, в 18:30 ч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!