петък, 6 септември 2019 г.

Движение за промяна: „Global Citizen” от тази седмица по National Geographic

„ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА: „GLOBAL CITIZEN“ – документалната поредица в шест части на National Geographic и Procter & Gamble, копродуцирана от Global Citizen и RadicalMedia, ще се излъчи премиерно на 07.09. от 22:55 часа.

ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА е мултиплатформено творческо партньорство и документална поредица в шест части, подкрепена със съдържание от National Geographic в социалните, дигитални, линейни и печатни комуникационни канали на бранда. Продукцията ще привлече вниманието към теми като крайната бедност, проблемите с устойчивото развитие и неравноправието, за да мобилизира гражданите на света да потърсят значима и трайна промяна чрез платформата Global Citizen.

Всеки епизод разглежда различен проблем, свързан с причините за крайната бедност и проследява специфична кампания на Global Citizen и организаторите, говорителите, активистите, дейците и хората, чийто живот се променя. Темите на епизодите включват мерки за изкореняване на крайната бедност, премахване на паричните гаранции, елиминиране на бариерите пред образованието за момичетата, финансиране на образование за деца на бежанци, борба със замърсяването с пластмаса и подпомагане за разрешаването на водната криза.

ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА ще отведе публиката от сцената на фестивала Global Citizen до предните редици на истинската промяна по цял свят, като насочи прожектора към реалните усилия за решаване на проблеми, свързани с крайната бедност. През очите на активисти като Хю Джакман, Комън, Ъшър, Рейчъл Броснахан, Гейл Кинг, Бонанг Матеба, Дарън Крис, Фарел Уилямс, Узо Адуба, Беки Джи и Приянка Чопра Джонас и през легендарния обектив на National Geographic, зрителите ще чуят историите, ще се срещнат с хората и ще станат свидетели на работата, която се върши за разрешаване на проблема с крайната бедност и за вдъхновяване на едно глобално движение.

Поредицата е заснета в Мексико, Нигерия, Перу, Филипините, Южна Африка, както и в САЩ в Калифорния, Ню Йорк, Тенеси и Вашингтон.

Партньорството ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА е резултат от споделеното обещание на National Geographic, P&G и Global Citizen да използват влиянието и публиката си, за да привлекат внимание и да вдъхновят световната общност да вземе мерки.

Повече от 10 години Global Citizen се бори с проблемите на крайната бедност чрез застъпничество и ангажираност от страна на гражданите. Също така мотивира корпорации, организации и правителства да допринесат финансово или да наложат законови промени за постигане на Целите за устойчиво развитие на ООН и за изкореняване на крайната бедност до 2030 година. В същото време P&G има богат опит в използването на марките си като движеща сила за постигане на промяна и решаване на важни проблеми като образованието на момичетата, чистата питейна вода, помощта при бедствия, устойчивото развитие и борбата с неравенството. И от над 130 години National Geographic използва вдъхновяващите си кадри и разкази, за да помогне на зрителите да разберат заобикалящия ги свят и да проявят по-голяма загриженост към него.Описание на епизодите:

Изкореняване на крайната бедност
Хю Джакман, Приянка Чопра Джонас и Беки Джи се присъединяват към кампанията на Global Citizen за насърчаване на световните лидери към налагане на законодателни мерки, които да сложат край на бедността. Джакман се подготвя за  мегафестивала на организацията в Сентръл парк, а Беки Джи пътува до Мексико, за да популяризира кампанията на Global Citizen за подкрепа на бизнеси, ръководени от жени. Експерти разказват за крайната бедност по света и огромния напредък, който е постигнат за последните 20 години, за новаторските решения, които се прилагат по света, както и за усилията на P&G за диверсифициране на веригата им от логистични партньори.

Премахване на паричната гаранция
Творците и активисти Комън и Ъшър, заедно с организаторите от Global Citizen, се опитват да постигнат историческа реформа в наказателното правораздаване, като сложат край на паричната гаранция в щата Ню Йорк.

Образованието не може да чака
Носителката на „Еми“ Рейчъл Броснахан, заедно с хора от Global Citizen, прекосява границата на Перу, за да изследва образованието в страната по време на конфликти и природни бедствия. След емоционален разговор със семейства на бежанци, Броснахан и Global Citizen се завръщат в САЩ, откъдето призовават Ирландия, Великобритания и САЩ да подпомогнат с милиони долари глобалния фонд за образование по време на кризи – „Образованието не може да чака“. Експерти описват непропорционалното въздействие на природните бедствия и конфликти върху развиващите се страни и начините, по които хората и компаниите, като Tide, могат да помогнат ефективно по време на криза.

Да задържим момичетата в училище
Приянка Чопра Джонас и активистите от Global Citizen обикалят света и провеждат кампания за премахване на бариерите пред образованието за момичетата. Гейл Кинг и Бонанг Матеба събират десетки хиляди хора, за да настояват пред южноафриканското правителство да вложи 58 милиона долара за прекратяване на „period poverty“, да въведе обучение по темата за менструацията в учебните планове и да насърчи момичетата да бъдат самоуверени и да продължат образованието си. Експерти разказват за проблемите, които пречат на момичетата да получат образование в развиващите се страни и за огромния напредък, отбелязан по цял свят, като кампанията на производителя на дамски продукти Always за осигуряване на безплатни източници на информация.

Край на замърсяването с пластмаса
Фарел Уилямс се присъединява към усилията на Global Citizen да прикани правителствата, корпорациите и хората да намерят решение на кризата със замърсяването на Световния океан с пластмаса. Дарън Крис пътува до Филипините, за да стане свидетел на въздействието на кризата върху хора, живеещи в крайна бедност. Той призовава гражданите да насърчат кметовете да се посветят на усилията за едно бъдеще без отпадъци. Експерти описват непропорционалното въздействие на замърсяването върху хората от развиващите се страни и опита на марки като Head & Shoulders в решаването на проблема в световен мащаб.

Чиста вода
Звездата от „Оранжевото е новото черно” Узо Адуба се присъединява към Global Citizen в усилието да обединят милиони хора под егидата на кампанията за чиста вода и пречиствателни станции за най-уязвимите хора на планетата. Те посещават родината на родителите на Адуба Нигерия, където настояват пред губернаторите да вложат държавни средства за борба със замърсената вода и проблема с дефекацията на открито. Експерти описват ефекта на замърсената вода върху хората от развиващите се страни и решенията, прилагани по света, в това число програмата „Безопасна питейна вода за децата“ на P&G.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!