сряда, 4 септември 2019 г.

Кметът на Шумен пред Bulgaria ON AIR: Отделяме все повече средства за подобряване на инфраструктурата

Интервюто на Любомир Христов е част от рубрика „Директно от общините” на предаването „Директно“
Община Шумен отделя все повече средства за подобряване на инфраструктурата, заяви кметът на общината Любомир Христов в интервю за предаването  „Директно“ по Bulgaria ON AIR.
„Предстои цялостна реконструкция на много централни улици и булеварди в града. Инвестирахме 2 млн. лв. за обновяването на осветлението. Санирахме 25 сгради“, обясни Христов. 
Интервюто му е част от специалната рубрика на предаването „Директно“ – „Директно от общините“, която в периода от 29 август до 6 септември ще срещане зрителите с кметове на шест града, които ще коментират основните проблеми в общините, които управляват и плановете им за тяхното решение. 
По думите на Любомир Христов преди 4 години местната власт е била изправена пред редица трудности. „Започнахме мандата с задължение в размер над 35 млн. лв. и редица незавършени европроекти. Едно от първите неща, които направихме, е да въведем строга финансова дисциплина. Възродихме икономиката на Шумен, привлякохме повече инвеститори, двама от които са от клас А“, заяви Христов.
В рамките на мандата на Христов беше изградено общинско предприятие за почистване.
„Успяхме да го изградим за 3 години, въпреки прогнозите, че за това са нужни 7 – 8 години. Поехме управлението на сметището, ремонтирахме го и създадохме 140 работни места. Закупихме 3 нови автомобила за сметосъбиране, както и автомобили за почистване на улиците. Сега това предприятие обслужва половината град и се надяваме през следващата година да поема целия Шумен“, заяви Любомир Христов. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!