понеделник, 2 септември 2019 г.

Кметът на Разград пред Bulgaria ON AIR: Проблемът с бездомните кучета ще става все по-голям

Интервюто на Валентин Василев е част от рубриката „Директно от общините“ на предаването „Директно“
Проблемът с бездомните кучета ще става все по-голям, предупреди кметът на Разград Валентин Василев в предаването „Директно“ по Bulgaria ON AIR.
„Според мен националното законодателство е несъвършено. Ръцете на кметовете и общините са вързани. Ние можем единствено да заловим кучетата, да ги обезпаразитим, кастрираме и, ако никой не ги осинови – трябва да ги върнем отново на улицата. За съжаление тези животни са агресивни. Ежедневно имаме оплаквания на граждани. Този проблем ще става много сериозен“, коментира Василев.
Интервюто на градоначалника е част от специалната рубрика на предаването „Директно“ – „Директно от общините“, която в периода от 29 август до 6 септември ще срещане зрителите с кметове на шест града, които ще коментират основните проблеми в общините, които управляват и плановете им за тяхното решение. 
Валентин Василев заяви, че община Разград има идентични проблеми с тези на останалите общини в страната. Освен проблема с безстопанствените кучета местната власт трябва да реши проблемите с боклуците, мръсния въздух и лошата   инфраструктура. Градоначалникът на Разград припомни, че през 2017 година Министерски съвет е отпускал на местната управа 1 млн. лв. С тях са били ремонтирани над 28 улици, площади и междублокови пространства в града. Миналата година общината получила още 1,7 млн. лв. „В момента довършваме 4 от 22 населени места по подобряване на селската инфраструктура. Във всяко село влязохме“, обясни Василев.
По отношение на подобряване на образователна инфраструктура градоначалникът припомни, че общината работи по проекти за близо 10 млн. лв. „С тази сума ще бъдат обновени 9 детски градини, 2 училища и един физкултурен салон, който гражданите чакат близо 30 години“, обясни Василев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!