неделя, 29 септември 2019 г.

Новата интерактивна ТВ на A1 включва и 5 4K канала

Телекомуникационната компания А1 България ще пусне на 1 октомври нова платформа за интерактивна телевизия с името A1 Xplore TV. Това обяви на събитие за журналисти Михаил Семерджиев, старши мениджър „Фиксирани услуги“ в компанията.

Платформата ще бъде достъпна както за абонати в оптичната, така и за такива в кабелната мрежа, както и през мобилното приложение A1 Xplore TV Go и браузър версия.

Потребителите ще имат достъп до над 200 телевизионни канала, с опция за връщане и гледане на вече излъчено съдържание 7 дни назад. През мобилното приложение каналите ще са над 80. За първи път в България ще бъдат пуснати пет 4К канала, като два от тях ще са преведени на български.

„Един от каналите ще е включен във всички пакети“, коментира Семерджиев.

По думите му в следващите месеци в платформата ще бъде добавена опция и за достъп до популярните видео стрийминг платформи, като планът е те да бъдат пакетирани към услугата. Причината услугата да стартира без тази опция, е процесът по сертификация, обясниха от компанията.

„С лесна навигация ще се влиза в допълнително меню, където ще попадат YouTube, Netflix, Amazon Prime.  Идеята ни е да дадем лесен достъп на потребителя до удобни стрийминг платформи. Вместо да се чуди дали да си купи абонамент за едно или друго, той ще има бърз достъп до тях“, коментира Семерджиев.

„Днес всичко опира до съдържанието – да го намираш бързо и лесно, то да е подходящо за теб. Това е пътят, по който тръгваме и ние“, коментира още той. „Видеото по поискване е тенденцията, която ще наблюдаваме през следващите години“.

Именно в категорията „Видеотека“ платформата ще предлага видео по поискване. Там ще попада и цялото съдържание на HBO GО във FULL HD. 

„Всичко, което се появява в HBO GO, ще се появява директно в A1 Xplore TV”, коментира Семерджиев.

A1 има амбицията да развива собствен каталог с филми от големите студиа. Идеята е около 3-6 месеца след свалянето им от киноекраните, те да бъдат включвани в платформата, но достъпът до отделните продукции ще се заплаща.

Платформата ще е достъпна в целия Европейски съюз, като ще включва и всички основни радиа.

Специално създадената от А1 търсачка предлага възможност за търсене по име на актьори, заглавия на филми, сериали, предавания и други.

Засега А1 не планира да предлага собствено съдържание отвъд спортното, на което вече залага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!