вторник, 20 август 2019 г.

Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател от тази седмица по National Geographic

Гордън Рамзи ще ни отведе на пътешествие отвъд границите на познатото в новия сериал на National Geographic „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“, с премиера на 24.08. от 21:55 часа. Готвачът,  носител на няколко звезди „Мишлен“ и участник в триатлона Ironman, поема на ново вълнуващо околосветско приключение.

От Перу, Лаос и Мароко до Хаваи, Аляска и Нова Зеландия, Рамзи преминава стремглаво през долини, гмурка се в океани, прекосява гори и изкачва планини в неуморно търсене на кулинарно вдъхновение. Предаванията за храна и приключения са позната сфера за Рамзи, който през 2010 г. участва в британската поредица “Gordon’s Great Escapes”, за да опознае културата на хранене в  Индия и Югоизточна Азия.

Продукцията „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ следва Рамзи, който се среща с местни хора от различни кътчета на света, за да научи повече за уникалните за всяка дестинация култура, ястия и вкусове. Всяка съставка, която събира и всяко ястие, което опитва ще го вдъхновят за създаването на изцяло нова рецепта, представяща сърцето на дадената култура. В края на всеки епизод Рамзи застава рамо до рамо с местна кулинарна легенда, за да тества новопридобитите си умения, подготвяйки пиршество за местните хора. За Рамзи храната е врата към културата и всяко приключение е портал към душата на хората и местата.

„Беше невероятно приключение да пътуваме с National Geographic по неутъпканите пътеки и да контактуваме с местните, за да научим и споделим невероятни истории за уникалните им традиции и деликатеси и за екстремните усилия, които полагат, за набавяне на някои от местните съставки“ – казва Рамзи. „Научих много повече, докато снимахме тази поредица, отколкото през последните 10 години“.

Приключенията - кулинарни и други - които Рамзи преживява в премиерния сезон, включват:

Преход през гъста джунгла в Лаос, за да набави яйца от мравки тъкачи и гмуркане в опасни води на лов за охлюви и гигантски водни буболечки;

Лов на змиорки с голи ръце, посредством традиционна маорска техника, с помощта на местен рибар в Нова Зеландия;

Събиране на най-смъртоносния улов на Мауи, заедно с местни събирачи, с помощта на саморъчно изработени приспособления и подводен риболов с легендарния гмуркач Кими Уорнър в Хаваи;

Изкачване на отвесна скална стена по време на снежна буря с местен ловец, за да събере традиционни билки в Аляска;

Спускане по бушуващ водопад, за да се срещне с местни гъбари в Мароко;

Висене от скала в търсене на кактусови червеи – деликатес в Перу.

Сериалът ще се излъчва в 172 страни на 43 езика. „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ е продуциран от Studio Ramsay . Още преди премиерата на поредицата е поръчано създаването на нови епизоди, като продукционният процес ще стартира по-късно тази година.

Премиерните епизоди включват:

„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ – Свещената долина на Перу
24.08. от 21:55 часа
Гордън Рамзи пътува с мотоциклет през Свещената долина на инките в Перу, за да открие традиционна кухня на висока надморска височина. Потапяйки се в местната култура, той катери скали, лови риби във високопланински езера и опитва местни деликатеси, като пържени червеи, редки многоцветни картофи и морско свинче, преди да тества новопридобитите си знания с легендарния местен готвач Вирхилио Мартинес.

„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“  – Суровият Юг на Нова Зеландия
31.08. от 21:55 часа
Готвачът Гордън Рамзи пътува до отдалечените кътчета на Южна Нова Зеландия, за да разкрие тайните на традиционната маорска кухня. От местните жители той научава как да лови змиорки с голи ръце, предприема свободно гмуркане за ценните миди пауа и събира уникални съставки от киви, преди да изпита новите си умения на местно пиршество с майстор-готвача Моник Фисо.

„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ – Планините на Мароко
07.09. от 21:55 часа
Готвачът Гордън Рамзи пътува до Мароко, Северна Африка, където се отправя на приключение дълбоко в Атласките планини, за да разбере древната берберска кухня. Обучавайки се от местните жители, той се спуска по водопад, за да се срещне с гъбари, дои камила и се потопява в живота на берберските хора. Той поставя новите си умения на изпитание, приготвяйки пиршество с главния готвач Наджат Кааначе, за да отпразнува берберската Нова година.

„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ – Хавайското крайбрежие Хана
14.09. от 21:55 часа
Готвачът Гордън Рамзи пътува до Мауи, Хаваи, за да проучи екзотичните съставки на хавайската кухня. Той пътува по коварната магистрала Хана по време на проливен дъжд. От местните хора научава как да ловува елен с лък, как се отглежда хавайско таро и лови риба с харпун с легендарния гмуркач Кими Уорнър. Гордън тества знанията си по време приготовленията на пиршество с най-големия хавайски готвач Шелдън Симеон.

„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“  – Могъщата река Меконг в Лаос
21.09. от 21:55 часа
Готвачът Гордън Рамзи пътува до Лаос, където поема по тесни бързеи по Меконг в търсене на кулинарно вдъхновение. Учейки се от местните жители, той се придвижва през гъста джунгла, за да вземе проби от яйцата на агресивната мравка тъкач, гмурка се за сладководни охлюви и лови гигантски водни бубулечки. Използвайки новопридобитите си умения, той приготвя банкет за монасите в местния храм.

„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ – Югоизточна Аляска
28.09. от 21:55 часа

Готвачът Гордън Рамзи пътува до суровата Аляска, за да придобие умения за оцеляване и да разбере повече за местната кухня. В своето приключение той научава как да приготвя тюлен с местния старейшина на Тлингит, изкачва се на отвесна скална стена в снежна буря и тръгва на лов за диви кокошки, преди да изпита новите си кулинарни умения по време на пиршество с легендарен местен готвач.

„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ е продуциран от Studio Ramsay за National Geographic . За Studio Ramsay изпълнителни продуценти са Гордън Рамзи, Елвия Ван Ес Оливия (Elvia Van Es Olivia), Хелън Кук, Лиса Едуардс и Джон Крол. За National Geographic изпълнителен продуцент е Бетси Форхан, вицепрезидент на продукцията е Кевин Тао Мохс (Kevin Tao Mohs), а президент оригинални програми и продукции е Джеф Даниълс.За National Geographic Partners LLC
National Geographic Partners LLC, съвместно дружество между National Geographic Society и Disney, има за мисия да доставя на световната публика първокласно научно, приключенско и изследователско съдържание посредством несравнимо портфолио от медийни канали. NGP обединява глобалната мрежа от телевизионни канали на National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) с медиите на National Geographic и ориентираните към потребителя платформи, включително списанията National Geographic, National Geographic studios, свързаните с тях дигитални и социални мрежи, книги, карти, медии за деца и други активности като пътувания, глобални преживявания и събития, продажби на архив, лицензионен и електронен бизнес. Разширяването на знанията и разбирането ни за света е основна цел на National Geographic вече 131 години, а сега сме решени да отидем и по-далеч, да прескочим границите в името на нашите потребители... достигайки до милиони хора по целия свят, в 172 държави и на 43 език , всеки месец. NGP връща 27 процента от прихода си към фондацията с нестопанска цел National Geographic Society, за да финансира работата на организацията в сфери като наука, изследвания, архивиране, съхранение и образование.

За повече информация посетете www.natgeotv.com или https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria

За Гордън Рамзи /Studio Ramsay
Гордън Рамзи, номинираният за награда „Еми“ готвач с няколко звезди „Мишлен“, известен с изключително успешните и отличавани с награди оригинални програми, продуцира телевизионни предавания от двете страни на Атлантическия океан, гледани от зрители по цял свят. Сред тях са продукциите „The F Word With Gordon Ramsay“, „Gordon’s Ramsay’s 24 Hours to Hell and Back“, „Мастър Шеф“, „Мастър Шеф за деца“, „Кухнята на ада“ и  „MasterChef Celebrity Showdown“, както и „Най-добър нов ресторант“ на Bravo и състезателното предаване на Food Network „Food Court Wars”.
Във Великобритания е продуцирал „Gordon Behind Bars“ и „Gordon’s Great Escape“ за Channel 4, кулинарната биография и носталгичния сериал „My Kitchen“ за канала на UKTV - Good Food Channel, два сериала с кулинарни съвети, „Домашните рецепти на Гордън Рамзи“ и „Курсът по готварство на Гордън Рамзи“за Channel 4, и първите два сезона на „Лятната ваканция на Матилда“ – продуцирани от компания му One Potato Two Potato.

Мултимедийното продуцентско студио от ново поколение Studio Ramsay е основано през 2016 г. от Рамзи и е в съвместно дружество с All3Media за разработване и продуциране както на игрални, така и на риалити/ документални телевизионни продукции, създаване на нови формати и новаторски програми, които включват игрални разработки, както и развитие на нови таланти в международен аспект. Първата продукция на Studio Ramsay е сериалът "The F Word With Gordon Ramsay", който се излъчва в САЩ по Fox, а вторият му сериал “Gordon’s Ramsay’s 24 Hours to Hell and Back“ се нарежда на първо място сред готварските предавания за този сезон сред възрастовата група 18-49 и зрителите изобщо. National Geographic Channel сподели предпремиерно, че ще поднови „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ за втория сезон. Снимките ще стартират по-късно тази година.

Отвъд океана, Studio Ramsay продуцира изключително успешния, номиниран от BAFTA, „Пътешествието на Гордън, Джино и Фред“ за ITV и сериала за Channel 4 „Born Famous", който ще бъде излъчен това лято. Studio Ramsay в момента разработва програми за BBC и други водещи британски телевизионни дистрибутори. Дигиталният клон на компанията стартира собственa поредица от успешни интервюта, наречена „Scrambled” и направени за National Geographic. Първата му дневна кулинарна поредица „Кулинарен гений“, се излъчи по ITV във Великобритания и каналите на Fox в САЩ. Документалната поредица на Рамзи “Гордън на кокаин”, се излъчва по ITV и има много голям успех. „Лятната ваканция н а Матилда“, с участието на Тили Рамзи за британския детски канал CBBC, също се продуцира от студио Рамзи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!