четвъртък, 15 август 2019 г.

Събитията и тайните на Втората световна война по History през септември

Представяме ви акцентитe и премиерите през септември 2019 по History SD & HD.

Нова тематична селекция през септември
Събития и тайни на Втората световна война
Всяка вечер през септември в 21.00 ч.


Нова тематична селекция по HISTORY. Всяка вечер през септември в 21.00 ч. HISTORY ще се потопява в събитията и тайните на Втората световна война чрез поредица от изключителни програми.  Програмната селекция ще представи следните заглавия: „Нацистите и наркотиците: Хитлер и Блицкриг“ (01/09 & 29/09), „Нацистки евангелия“ (02/09), „Битка: 360°“ (03/09-12/09), „Нацистите: Истинското зло“ (13/09), „Втората световна война от Космоса“ (14/09), „Президенти на война“ (всяка неделя от 15/09), „Десантът в Нормандия: Неразказаните истории“ (16/09) и „Генерал Патън: 360°“ (17/09-27/09).

Нова ексклузивна поредица
Президенти на война
От 15-ти септември, всяка неделя, 21.00 ч.


Този сериал разказва историята на Втората световна война чрез преживяваният на осем забележителни мъже. Мъже, които подобно на шестнайсет милиона други американци, са служили храбро на своята страна през най-черния й период, преди да продължат службата си като Главнокомандващи. Тези мъже са Дуайт Д. Айзенхауер, Джон Х. Кенеди, Линдън Б. Джонсън, Ричард Никсън, Джералд Форд, Джими Картър, Роналд Рейгън и Джордж Х. В. Буш. Това е история за това как военният им опит ги е променил, как са излизали от конфликтите като водачи и как във врящия котел на войната са се оформяли решенията, които са се вземали в Белия дом. Заредени с уроците, научени по време на най-решаващата война на 20 век, те ще поведат нацията през конфликти и брожения през втората половина на периода, който ще стане известен като Американския век. Поредицата се излъчва като част от тематичната селекция по  HISTORY „Събития и тайни на Втората световна война“.

Нова ексклузивна поредица
Тайни нацистки бази
От 24-ти септември, всеки вторник, 22.00 ч.


Окончателният провал на нацисткия режим през 1945 година оставя след себе си много въпроси и реликви. До днес части от нацистките заговори и проекти лежат скрити в най-невероятни и тайни кътчета на Земята. Скелети на скрити конструкции говорят за мащабни заговори и тайни. Макар изобилстващите конспирации да са вдъхновение за сценарии от областта на научната фантастика, те са и реална основа за реални истории. От тунелите до кулите, през артилерийските площадки, до гнездата на съпротивата и комуникационните центрове, нацистите са успели да оставят историческия си отпечатък върху земята, която така и не са могли да завладеят. До ден днешен останките на тези планове лежат в очакване да се разкрие истината за тактиката и мечтите на Фюрера. Този сериал ще разкрие и изследва някои от най-необичайните и тайни места, докато експертите анализират и разкриват целта на тези бази, тяхната изработка и технически замисъл. В хода на разкриването на тези аванпостове зрителят не може да не размишлява върху опасния обрат, който събитията от Втората световна война са могли да имат.

Нова ексклузивна поредица
Изковани в огъня: Турнир на въоръжените сили
От 26-ти септември, всеки четвъртък, 23.00 ч.


В специален турнир от пет части най-добрите ковачи от всички подразделения на американската армия – въздушните сили, морската пехота и флота – се състезават за спечелването на място, което представя тяхната специалност в битка за голямата награда – 50 000 долара. В първия рунд, принадлежащ на армията, четирима войници трябва да изковат кама V-42, предназначена за специалните сили. След безмилостно изпитателно състезание, двама ковачи са изпратени в своите работилници да изработят Сабя за офицерите от американската армия. Победителят си осигурява място в Ковачницата на армията, където ще се състезава във финалната Битка на различните браншове, където победата носи гордост, слава и голямата награда от 50 000 долара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!