петък, 30 август 2019 г.

Кметът на Кюстендил пред Bulgaria ON AIR: С изготвянето на устройствен план на ромския квартал решихме проблема с незаконното строителство

Интервюто на Петър Паунов е част от рубриката на предаването „Директно“ - „Директно от общините“
В ромската махала на Кюстендил няма проблем с незаконното строителство, обяви кметът на общината Петър Паунов в предаването „Директно“ по Bulgaria ON AIR.
„Преди време беше дадена законова възможност част от сградите да бъдат узаконени и някои хора се възползваха от това. Благодарение на различни фондации направихме устройствен план на квартала, така че в момента незаконното строителство не продължава“, заяви градоначалникът. Интервюто на Петър Паунов е част от специалната рубрика на предаването „Директно“ – „Директно от общините“, която в периода от 29 август до 6 септември ще срещане зрителите с кметове на шест града, които ще коментират основните проблеми в общините, които управляват и плановете им за тяхното решение. 
Сред основните задачи на местната власт в община Кюстендил е подобряване на ВиК инфраструктурата. „Към момента не можем да сме доволни от постигнатите резултати, защото държавата не ни позволи да изградим собствено ВиК дружество. В момента операторът, който оперира на територията на Кюстендил, отговаря за още 6 малки общини, които са с изключително тежка инфраструктура и инвестициите отиват за поемане на ресурсите по техните аварии, от което Кюстендил губи“, коментира Петър Паунов пред камерата на Bulgaria ON AIR.
Друга задача пред общинските власти в Кюстендил е създаване на подходящи условия, които да върнат младите хора в града. „За тази цел насочваме инвестиции към образователната и социалната инфраструктура. Въведохме безплатна детска градина за всяко дете, родено след 1 януари 2013 година. На практика следващата година тази мярка ще обхване всички деца“, коментира градоначалникът.
Паунов се похвали с потенциален инвеститор пожелал да вложи над 25 млн. евро в голям туристически комплекс на територията на общината. Скоро общината ще завърши изграждането на собствения си балнеоложки комплекс, който цели да превърне Кюстендил във водеща СПА дестинация в страната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!