вторник, 20 август 2019 г.

Посланик Бегович: Имам за задача максимално да сближа България и Босна и Херцеговина

В ход е подготовка за подписване на меморандум за сътрудничество между двете страни, заяви посланикът на БиХ пред Bloomberg TV Bulgaria
Босна и Херцеговина (БиХ) е в процес на преговори с България за установяване на партньорски отношения между босненските производители на мебели и българските търговци и прекупвачи. Това стана ясно от изказване на посланика на БиХ в София - негово превъзходителство Здравко Бегович, в разговор с Николай Кръстев за предаването „Светът е бизнес“ по Bloomberg TV Bulgaria.
„Искам да подчертая възможностите за сътрудничество в дърводобива в БиХ. Ние сме един от големите износители на мебели в Европа. В момента водя разговори с председателя на Българската стопанска камара за организиране на посещение на производители на мебели от БиХ, за да ги свържем с по-значими купувачи. Смятам, че реално в тази област може да има сътрудничество“, заяви посланикът.
Специалната задача, с която е натоварен Бегович при назначението си, е да развие максимално двустранните отношения между двете балкански държави в областите на икономиката, културата, образованието и здравеопазването, коментира още той.
„За краткото време, което съм тук, за пръв път в БиХ беше директорът на Народния театър „Иван Вазов“. През ноември в София Народният театър на Република Сръбска ще има представление. През март Народният театър „Иван Вазов“ ще се представи в БиХ. Председателят на Фискалния съвет на Република Сръбска в Босна и Херцеговина проф. Краишник беше тук и разговаря с българския му партньор. В ход е подготовка за подписване на меморандум за сътрудничество“, каза негово превъзходителство посланик Бегович.
Вътрешното-политическият и икономическият живот в Босна и Херцеговина продължава да страда от липсата на сформирано правителство след миналогодишните избори. Надеждите на Здравко Бегович са, че до края на септември или началото на ноември правителството ще е факт, а до края на годината това би имало своето отражение върху всички важни сектори в страната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!