сряда, 7 август 2019 г.

„Имало едно време в Холивуд” и Куентин Тарантино представят “Седмица на филмите за шейсетте години“ по AXN

По повод дългоочакваната премиера на деветия филм на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“, AXN предлага на феновете на култовия режисьор едно програмно събитие в седмицата 5-11 август, под заглавие „Имало едно време в Холивуд” и Куентин Тарантино представят “Седмица на филмите за шейсетте години“. Маратонът се състои от девет филма от филмотеката на Columbia Pictures, заснети в периода 1958 – 1970 година, персонално подбрани от Тарантино. Общото между тях е, че всеки един е послужил като вдъхновение за последната му лента, в която действието се развива през 1969-та.
Поредицата включва и специално заснети разговори между Тарантино и автора на съответния филм, а историкът Ким Морган предхожда всяко излъчване с любопитни факти в ретроспекция и със сцени от „Имало едно време в Холивуд“, които зрителите ще видят за първи път.
Тази вечер от 00:30, AXN ще излъчи „Волният ездач“ от 1969 под режисурата на Денис Хопър, който е и в една от главните роли, заедно с Питър Фонда и Джак Никълсън.
Уайът (Питър Фонда) и Били (Денис Хопър) са две хипита яхнали своите „Харли Дейвидсън“, без постоянен адрес, преживяващи от дребни престъпления. След като приключват сделка с наркотици в Южна Калифорния, двамата решават да пресекат страната на моторите си в търсене на духовно просвещение. По пътя си се сблъскват както с обожанието така и с чистата ненавист на жителите на малкия град на Америка и се срещат с други скитници, търсещи алтернативен начин на живот като тях. След ужасяващо преживяване с наркотици в Ню Орлиънс, двамата приятели са на път да изгубят вяра, че някога ще намерят начин да живеят мирно в Америка...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!