Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

Най-големият клубен турнир на Франция Лига 1 – от август по RING и на VOYO.BG

bTV Media Group продължава да затвърждава позицията си на медийна група, която предлага богато разнообразие от качествено спортно съдържан...

bTV Media Group продължава да затвърждава позицията си на медийна група, която предлага богато разнообразие от качествено спортно съдържание. Наред с най-интересното от квалификациите в най-вълнуващите европейски клубни турнири, през август ще стартира и френската Лига 1. Спортният канал RING и онлайн платформата VOYO.BG ще излъчват по 5 избрани мача от всички 38 кръга на първенството през следващите два сезона – до 2021 година.

В него участие ще вземат 20 отбора, сред които европейските грандове ПСЖ, „Олимпик“ Лион, „Олимпик“ Марсилия и „Монако“. Шампионът и вторият в класирането ще получат възможността да играят директно в груповата фаза на УЕФА Шампионска лига, а третият – в квалификациите за престижния турнир. Четвъртото място дава право на участие в груповата фаза на Лига Европа.

Първият кръг започва на 9 август, петък, когато феновете на футбола ще се насладят на двубоя между „Монако“ и „Олимпик“ Лион – от 21:45 ч. по RING и на VOYO.BG. Коментатор на срещата ще бъде Никола Кацаров.

Футболните страсти са гарантирани и в съботния 10 август, когато от 18:30 ч. „Олимпик“ Марсилия и „Реймс“ ще се изправят един срещу друг с коментара на Петър Мисов.

Не по-малко интрига ще предложи неделният ден, когато зрителите на RING и VOYO.BG ще станат свидетели на три зрелищни битки: „Лил“ излиза срещу „Нант“ от 16:00 ч., „Страсбург“ срещу „Мец“ от 18:00 ч. и „Пари Сен Жермен“ срещу „Ним“ от 22:00 ч. Коментатори на срещите ще бъдат съответно Ивайло Чилев, Борис Касабов и Явор Кръстев.

Паралелно с Лига 1, от декември 2019 г., отново за два сезона – до 2021 година, RING и VOYO.BG ще излъчват и финалните фази от Купата на Лигата на Франция. Турнирът с елиминационен регламент ще даде на шампиона летящ старт към трети квалификационен кръг на Лига Европа.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!