събота, 13 юли 2019 г.

Майстори на игралното кино по Sundance TV през август

Представяме ви акцентитe и премиерите през август 2019 по канал Sundance TV.

МАЙСТОРИ НА ИГРАЛНОТО КИНО

TRUMBO (2007)
Петък, 2-ри август, 23:00 ч.
Режисьор: Питър Аскин
В ролите: Долтън Тръмбо, Лиъм Нийсън, Майкъл Дъглас

Фокусирайки се върху живота на Долтън Тръмбо (1905-1976), филмът изследва последиците за отделните хора и техните семейства от преследването на комунистите в Холивуд от страна на Конгреса след Втората световна война. Тръмбо е един от няколкото сценаристи, режисьори и актьори, станали причина за Първото изменение с отказа си да отговарят на въпроси под клетва.

THE FIRST FILM (2015)
Петък, 9-ти август, 23:00 ч.
Режисьор: Дейвид Уилкинсън
В ролите: Том Къртни, Джо Естерхаз, Роналд Харууд

През октомври 1888 година в Лийдс, Англия, Луи Льо Пренс създава първите филми в света. Те са заснети с камери, патентовани както в САШ, така и във Великобритания. След като усъвършенства прожекционния си апарат, Льо Пренс организира демонстрацията на своето изобретение пред американската публика, а чрез нея – и пред целия свят. На 16-ти септември 1890 година, само седмици преди да отплава за Ню Йорк, Луи Еме Огюстен Льо Пренс се качва в Дижон на влака за Париж, след което никой не го вижда повече.

THE MAGICIAN: THE ASTONISHING LIFE AND WORK OF ORSON WELLES (2006)
Петък, 16-ти август, 23:00 ч.
Режисьор: Чък Уъркман
В ролите: Орсън Уелс, Саймън Калоу, Стивън Спилбърг

„Magician: The Astonishing Life and Work of Orson Welles“ изследва забележителния гений на Орсън Уелс в навечерието на неговата стогодишнина – загадката на кариерата му като холивудска звезда, като холивудски режисьор (за някои - неуспешен) и като извънредно значим независим създател на филми.

RICHARD LINKLATER: DREAM IS DESTINY (2016)
Петък, 23-ти август в 23:00 ч.
Режисьори: Луис Блек, Карен Бърнстийн
В ролите: Джак Блек, Джули Делпи, Итън Хоук

”Един от най-информативните и увлекателни документални филми за създателя на филми от близкото минало – филмът на Луис Блек и Карън Бърнстейн „Richard Linklater: Dream is Destiny“ показва необичайното съчетание на скромност и артистична амбиция, което е дало възможност на режисьора да просперира в индустрия, която не приема творци от неговия вид”

The Hollywood Reporter

SEMBENE! (2015)
Петък, 30-ти август в 23:00 ч.
Режисьори: Самба Гаджиго, Джейсън Силвърман
В ролите: Мбисине Тереза Диоп, Усман Сембен

„Sembene!“ показва живота и кариерата на Усман Сембен – първият режисьор на игрални филми от Субсахарска Африка. Сърежисьор и разказвач във филма е Самба Гаджиго – живеещ в САЩ професор от Сенегал, който става един от най-близките довереници на Сембен.

НОВ СЕРИАЛ ПРЕЗ АВГУСТ
ON THE SPOT: TRIBES
От 18-ти август, всяка неделя в 2200
В ролите: Естер Чеке и Андраш С. Такаш

В първите сезони на „On the Spot“, с помощта на ръчните си камери Естер Чеке и Андраш С. Такаш показаха най-важните събития в нашата цивилизация от Газа до Афганистан – темите на техните филми са войни, терористи, бежанци, диктатури, борци за свобода и революции. След зоните на конфликт на нашата цивилизация тези дни те посещават общности и култури, останали незасегнати от западната цивилизация, ако такива места все още съществуват на Земята. Те посещават племена от Африка до Индонезия, за да участват в техния живот, от пустините до тропиците, за да се запознаят с начина им на живот, от ловните им акции до ритуалите, за да научат повече за мисленето на хората, намиращи се далече от нашия свят и цивилизация. Те продължават да пътуват без екип, използвайки само две малки камери, за да се доближат максимално до тези отдалечени племена.

СЕРИАЛИТЕ ПРЕЗ АВГУСТ
ROMPER STOMPER – сезон 1
Последен епизод – 6-ти август в 23.00
В ролите: Тоби Уолис, Софи Лоуи, Лачи Хълми

Австралийски телевизионен сериал – продължение на известния филм за скинари “Romper Stomper“ (1992), заснет 25 години след събитията, описани във филма.

STRIKING OUT– сезон 2
Продължава всяка неделя в 22.00 ч.
В ролите: Ейми Хуберман, Рори Кийнън, Емет Бърн

Когато Тара разбира, че нейният колега и годеник Ерик я е мамил с колежка, тя напуска и него, и реномираната адвокатска фирма, за да започне самостоятелна практика, специализирайки в областта на семейното право и бракоразводните дела. Новите дела на Тара и работата й с новия й екип, включващ нейния ментор и приятел Винсънт и гуруто по техническите въпроси и частен детектив Мег, ще я поставят в пряк конфликт с влиятелни семейства и правната и политическа върхушка и ще предизвикат личните й нравствени норми.

JACK IRISH  – сезон 1
Всеки четвъртък в 23.00
В ролите: Гай Пиърс, Марта Дюселдорп, Арън Педерсен

Джак е нает да открие изчезнал човек, само за да може впоследствие да бъде набеден в убийството му. Джак е оплетен бързо в сложна мрежа от мощни интереси, която се простира от родния му град Фицрой до далечно селце във Филипините.

RAKE- СЕЗОН 5
От 13-ти август, всеки вторник в 23:00 ч.
В ролите: Ричард Роксбърг, Мат Дей, Кейт Бокс

Една година след установяването си в Канбера като сенатор на Федералния парламент, Кливър (Ричард Роксбърг) е заобиколен от стари и нови врагове - нов враг в лицето на сенатора от дясното крило Пени Евънс (Джейн Търнър) и нов другар в лицето на шофьора от COMCAR Якуб (Яцек Коман). Началник на щаба на Кливър е Никол Варгас (Кейт Бокс), а Джак (Тасма Уолтън) се спотайва в сенките на Парламента, готов да създава или да съсипва кариери. Дейвид Потър (Мат Дей) е преминал към Зелените като Сенатор, а най-големият съперник и полубрат на Кал - Джо (Марк Митчинсън) е водач на правителството в Сената, който, заедно с Министъра на вътрешната сигурност Гарет Мороу (Уилям Макинис), ръководи правителството с желязна ръка – или поне той така си мисли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!