петък, 12 юли 2019 г.

Историите ON AIR: Как едни студени спагети стоплиха отношенията на Северна и Южна Корея

Тази събота от 19 часа репортерът на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков води зрителите на корейския полуостров с филма си „Спагети на помирението“
Каква е цената на обединението на корейския полуостров и как едни студени спагети затоплиха отношенията между Северна и Южна Корея? Тази  събота, от 19 часа, репортерът Благой Цицелков отвежда зрителите на Bulgaria ON AIR в ресторанта-пазител на оригиналната рецепта за Пхенянски студени спагети - същите, които лидерите на Северна и Южна Корея ядоха заедно по време на историческата си среща в селото на мира преди година.

Преди броени дни, когато американският държавен глава Доналд Тръмп посети Демилитаризаната зона между двете държави на Корейския полуостров, Цицелков също се върна в буферната зона. Във филма си „Спагети на помирението“ журналистът ще представи историята на двама мъже, чиито съдби са белязани от корейската война. Единият е бивш военен, който охранявал 38-ия паралел, а другият - възрастен мъж, разделен със своя брат от демаркационната линия. Двамата братя се срещат отново преди 8 години, а по-силно от думите се оказва мълчанието.

Очаквайте филма на Благой Цицелков „Спагети на помирението“ тази събота, от 19 часа, веднага след централната емисия новини на Bulgaria ON AIR. Специалната журналистическа поредица Историите ON AIR е запазено място за задълбочени разработки, репортажи и филми на репортерите на Bulgaria ON AIR по важни, актуални и любопитни теми от настоящето и недалечното минало.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!