четвъртък, 18 юли 2019 г.

Гореща зона по National Geographic от септември

През 1989 г., в научна база до Вашингтон, окръг Колумбия, за първи път е документирана поява на смъртоносната ебола на американска земя. Откритието и последващото овладяване на смъртоносния филовирус, чиито нива на смъртност достигат до 90% по това време, са заслуга на група смели учени и войници, водени от подполковник Нанси Джакс.
Мини-сериалът на National Geographic „Гореща зона“ включва шест серии. Той е вдъхновен от действителни събития, описани подробно в едноименния бестселър на Ричард Престън и разказва мъчителната история на една глобална криза, която не се е състояла.

В продукцията участва носителката на „Златен глобус“ и „Еми“, Джулиана Маргулис („Добрата съпруга“, „Спешно отделение“) в ролята на Нанси Джакс. 6-часовият, спиращ дъха сериал дебютира с два премиерни епизода на 15.09. от 21:55 часа. Поредицата е продуцирана от Fox 21 Television Studios, Lynda Obst Productions и Scott Free Productions. Кели Соудърс и Браян Питърсън са режисьори и изпълнителни продуценти, а Джеф Винтар е изпълнителен продуцент.

Освен Джулиана Маргулис, в продукцията участват Ноа Емерих („Американците“) в ролята на съпругът на Нанси Джакс – подполковник Джери Джакс, който не се колебае да рискува живота си по време на операцията по овладяване на вируса ебола, Тофър Грейс (BlackKKlansman) в ролята на доктор Питър Джарлинг, вирусолог в USAMRIID (Институт за медицински изследвания на заразни болести към американската армия), който има разногласия с Нанси Джакс относно най-добрия начин за ограничаване на вируса, Лиам Кънингам („Игра на Тронове“), в ролята на доктор Уейд Картър, важен съюзник на Нанси в надпреварата с разпространението на вируса, Джеймс Д`Арси („Вътрешна сигурност“) като Травис Роудс, представител на Центъра за контрол на вирусите, както и бивш асистент и настоящ враг на Картър, и Пол Джеймс („The Road“) като Бен Джелис, лабораторен техник в патологичната лаборатория във Вирджиния, който асистира на Нанси и доктор Джарлинг.

В поредицата участват още Робърт Уиздъм („Наркомрежа“) в ролята на полковник Върнън Тъкър от USAMRIID (Институт за медицински изследвания на заразни болести към американската армия), началник на Джакс, Робърт Шон Ленард („Къщата“), който играе Уолтър Хъмбълт, връзката между „Хейзлтън“, корпорация за научни изследвания и лабораторията ѝ във Вирджиния и Грейс Гъмър („Г-н Робот“) като Мелинда Роудс, един от първите хора, тръгнали по следите на вируса в дебрите на джунглата. 

„ГОРЕЩА ЗОНА“ започва с ужасяваща ретроспекция от 1980 г. Нищо неподозиращ лекар в Кения преглежда пациент със симптоми, на каквито не се е натъквал преди. Действието се прехвърля в 1989 г. Колония примати се разболява в изследователски център във Вирджиния, само на 30 км. от американската столица. Проби от тъканите им са изпратени на Нанси Джакс (Маргулис), подполковник в USAMRIID, основна база на американската армия за проучвания за защита и противодействие срещу биологични войни.  Инстинктите на Джакс, както и нейният опит ѝ подсказват, че това е нещо много по-сериозно от обикновен вирус при примати. Въпреки скептицизма на колегите си доктор Питър Джарлинг (Грейс) и полковник Върнън Тъкър (Уиздъм), с подкрепата на съпруга си, подполковник Джери Джакс (Емерих), ветеран от американската армия и на ментора си, доктор Уейд Картър (Кънингам), тя се амбицира да открие истината.

Поредица от научни тестове, които Нанси упорито провежда, разкриват ужасяващата истина за ситуацията и принуждават армията да предприеме действия за предотвратяване на епидемия. Действието отново се връща в края на 70-те, за да разкрие как доктор Картър и Травис (Д‘Арси) първи проследяват, изучават и се опитват да ограничат ебола в Африка. Но дали урокът, който са научили, ще им помогне да спрат болестта, която застрашава да унищожи човешката популация? Драматичен и напрегнат научен трилър със смела и решителна героиня в центъра на събитията, „ГОРЕЩА ЗОНА“ борави с истинска наука и човешка драма, и разказва история, актуална и до днес.

„ГОРЕЩА ЗОНА“ е продуцирана от Линда Оубст от Lynda Obst Productions, Ридли Скот и Дейвид Зукър от Scott Free Productions, както и от Джеймс В. Харт, Кели Соудърс и Браян Питърсън. Майкъл Ъпендал също е изпълнителен продуцент. Джеф Винтар е помощник изпълнителен продуцент.  Каролин Дж. Бернщайн е изпълнителен вицепрезидент и ръководител на международната дивизия за развитие на игрални продукции за National Geographic. Сериалът е продуциран от Fox 21 Television Studios, Lynda Obst Productions и Scott Free Productions. 
За National Geographic Partners LLC
National Geographic Partners LLC, съвместно дружество между National Geographic Society и Disney, има за мисия да доставя на световната публика първокласно научно, приключенско и изследователско съдържание посредством несравнимо портфолио от медийни канали. NGP обединява глобалната мрежа от телевизионни канали на National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) с медиите на National Geographic и ориентираните към потребителя платформи, включително списанията National Geographic, National Geographic studios, свързаните с тях дигитални и социални мрежи, книги, карти, медии за деца и други активности като пътувания, глобални преживявания и събития, продажби на архив, лицензионен и електронен бизнес. Разширяването на знанията и разбирането ни за света е основна цел на National Geographic вече 131 години, а сега сме решени да отидем и по-далеч, да прескочим границите в името на нашите потребители... достигайки до милиони хора по целия свят, в 172 държави и на 43 език , всеки месец. NGP връща 27 процента от прихода си към фондацията с нестопанска цел National Geographic Society, за да финансира работата на организацията в сфери като наука, изследвания, архивиране, съхранение и образование.

За повече информация посетете www.natgeotv.com или https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria
За FOX 21 TELEVISION STUDIOS
Fox 21 Television Studios е продукционна дивизия, част от Fox Television Group, посветена на създаването на креативно амбициозни скриптирани и нескриптирани сериали за всички дистрибуционни платформи. Fox 21 Television Studios стои зад сензационният сериал, номиниран за награда „Еми“ и „Златен глобус“, „Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история“ (заедно с FX Productions) от Райън Мърфи, Нина Джейкъбсън и Брад Симпсън, както и продължението „Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история“; сериала с награди „Еми“ и „Златен глобус“ „Вътрешна сигурност“ с участието на Клеър Дейнс и Манди Патинкин и  признатия от критиците сериал „Американците“ (заедно с FX Productions) с участието на Матю Рийс и Кери Ръсел; както и „Seven Secounds“ от Вийна Суд и„Кралицата на Юга“ с изпълнителни продуценти Дейвид Т. Френдли и Натали Чайдез.
Предстоящи техни проекти включват „Pose“ от Раян Мърфи, Брат Флачък, Нина Джейкъбсън, Брад Симпсън, Алексис Марин Уудал и Шери Марш. Стивън Каналс ще бъде изпълнителен продуцент.

1 коментар:

  1. Здравейте кога е финальт на германският Лекарски сериал Сестра Бети по Бтв Брагодаря ви Лека Вечер

    ОтговорИзтриване

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!