вторник, 16 юли 2019 г.

National Geographic представя Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател през август

Гордън Рамзи ще ни отведе на пътешествие отвъд границите на познатото в новия сериал на National Geographic „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“, с премиера на 24.08. от 21:55 часа. Готвачът,  носител на няколко звезди „Мишлен“ и участник в триатлона Ironman, поема на ново вълнуващо околосветско приключение.

От Перу, Лаос и Мароко до Хаваи, Аляска и Нова Зеландия, Рамзи преминава стремглаво през долини, гмурка се в океани, прекосява гори и изкачва планини в неуморно търсене на кулинарно вдъхновение. Предаванията за храна и приключения са позната сфера за Рамзи, който през 2010 г. участва в британската поредица “Gordon’s Great Escapes”, за да опознае културата на хранене в  Индия и Югоизточна Азия.

Продукцията „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ следва Рамзи, който се среща с местни хора от различни кътчета на света, за да научи повече за уникалните за всяка дестинация култура, ястия и вкусове. Всяка съставка, която събира и всяко ястие, което опитва ще го вдъхновят за създаването на изцяло нова рецепта, представяща сърцето на дадената култура. В края на всеки епизод Рамзи застава рамо до рамо с местна кулинарна кулинарна легенда, за да тества новопридобитите си умения, подготвяйки пиршество за местните хора. За Рамзи храната е врата към културата и всяко приключение е портал към душата на хората и местата.

„Беше невероятно приключение да пътуваме с National Geographic по неутъпканите пътеки и да контактуваме с местните, за да научим и споделим невероятни истории за уникалните им традиции и деликатеси и за екстремните усилия, които полагат, за набавяне на някои от местните съставки“ – казва Рамзи. „Научих много повече, докато снимахме тази поредица, отколкото през последните 10 години“.

Приключенията - кулинарни и други - които Рамзи преживява в премиерния сезон, включват:

Преход през гъста джунгла в Лаос, за да набави яйца от мравки тъкачи и гмуркане в опасни води на лов за охлюви и гигантски водни буболечки;

Лов на змиорки с голи ръце, посредством традиционна маорска техника, с помощта на местен рибар в Нова Зеландия;

Събиране на най-смъртоносния улов на Мауи, заедно с местни събирачи, с помощта на саморъчно изработени приспособления и подводен риболов с легендарния гмуркач Кими Уорнър в Хаваи;

Изкачване на отвесна скална стена по време на снежна буря с местен ловец, за да събере традиционни билки в Аляска;

Спускане по бушуващ водопад, за да се срещне с местни гъбари в Мароко;

Висене от скала в търсене на кактусови червеи – деликатес в Перу.

Сериалът ще се излъчва в 172 страни на 43 езика. „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ е продуциран от Studio Ramsay . Още преди премиерата на поредицата е поръчано създаването на нови епизоди, като продукционният процес ще стартира по-късно тази година.

Премиерните епизоди включват:

„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ – Свещената долина на Перу
24.08. от 21:55 часа
Гордън Рамзи пътува с мотоциклет през Свещената долина на инките в Перу, за да открие традиционна кухня на висока надморска височина. Потапяйки се в местната култура, той катери скали, лови риби във високопланински езера и опитва местни деликатеси, като пържени червеи, редки многоцветни картофи и морско свинче, преди да тества новопридобитите си знания с легендарния местен готвач Вирхилио Мартинес.

„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“  – Суровият Юг на Нова Зеландия
31.08. от 21:55 часа
Готвачът Гордън Рамзи пътува до отдалечените кътчета на Южна Нова Зеландия, за да разкрие тайните на традиционната маорска кухня. От местните жители той научава как да лови змиорки с голи ръце, предприема свободно гмуркане за ценните миди пауа и събира уникални съставки от птица киви, преди да изпита новите си умения на местно пиршество с майстор-готвача Моник Фисо.

„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ – Планините на Мароко
07.09. от 21:55 часа
Готвачът Гордън Рамзи пътува до Мароко, Северна Африка, където се отправя на приключение дълбоко в Атласките планини, за да разбере древната берберска кухня. Обучавайки се от местните жители, той се спуска над водопад, за да се срещне с гъбари, дои камила и се потопява в живота на берберските хора. Той поставя новите си умения на изпитание, приготвяйки пиршество с главния готвач Наджат Кааначе, за да отпразнува берберската Нова година.

„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ – Хавайското крайбрежие Хана
14.09. от 21:55 часа
Готвачът Гордън Рамзи пътува до Мауи, Хаваи, за да проучи екзотичните съставки на хавайската кухня. Той пътува по коварната магистрала Хана по време на проливен дъжд. От местните хора научава как да ловува елен с лък, как се отглежда хавайско таро и лови риба с харпун с легендарния гмуркач Кими Уорнър. Гордън тества знанията си по време приготовленията на пиршество с най-големия хавайски готвач Шелдън Симеон.

„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“  – Могъщата река Меконг в Лаос
21.09. от 21:55 часа
Готвачът Гордън Рамзи пътува до Лаос, където поема по тесни бързеи по Меконг в търсене на кулинарно вдъхновение. Учейки се от местните жители, той се придвижва през гъста джунгла, за да вземе проби от яйцата на агресивната мравка тъкач, гмурка се за сладководни охлюви и лови гигантски водни бубулечки. Използвайки новопридобитите си умения, той приготвя банкет за монасите в местния храм.

„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ – Югоизточна Аляска
28.09. от 21:55 часа

Готвачът Гордън Рамзи пътува до суровата Аляска, за да придобие умения за оцеляване и да разбере повече за местната кухня. В своето приключение той научава как да приготвя тюлен с местния старейшина на Тлингит, изкачва се на отвесна скална стена в снежна буря и тръгва на лов за диви кокошки, преди да изпита новите си кулинарни умения по време на пиршество с легендарен местен готвач.

„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ е продуциран от Studio Ramsay за National Geographic . За Studio Ramsay изпълнителни продуценти са Гордън Рамзи, Елвия Ван Ес Оливия (Elvia Van Es Olivia), Хелън Кук, Лиса Едуардс и Джон Крол. За National Geographic изпълнителен продуцент е Бетси Форхан, вицепрезидент на продукцията е Кевин Тао Мохс (Kevin Tao Mohs), а президент оригинални програми и продукции е Джеф Даниълс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!