събота, 13 юли 2019 г.

Изобретенията, създали нашия свят, тайната история на нещата и древни гении по Da Vinci през август

Представяме ви премиерите и акцентите по Da Vinci през август 2019.


Премиери
Изобретенията, които създадоха нашия свят
14ти август 2019 – сряда, 23:00 ч.

Влезте в капсулата на времето под сводовете на Британския музей на науката! Снабден с хиляди изобретения, без които просто не можем да съществуваме, той е истинска находка от съкровища. Разберете какво кара нашите презентатори да възкликнат “Уау!”, докато изследват историята на нещата, променили нашия свят – от реактивните двигатели през телевизията до удивителния материал - бетонът. Гледайте Da Vinci на 14ти август в 23:00 ч. Удивявайте се!
Тайната история на нещата: Модерни материали
21ви август – сряда, 23:00 ч.


Трайни зъбни коронки, направени на 3-D принтер. Строителен материал, направен от гъбен мицел. Цялата информация на света, запазена само върху няколко стъклени диска. Ученият по материалознание Зое Лолин изследва техниката, науката и дизайна зад най-новите изобретения, които ще променят завинаги начина ни на живот. Тя тества с ентусиазъм тези най-модерни изобретения, за да се убеди в това колко са добри наистина.  Вижте ги сами в “Тайната история на нещата: Модерни материали“ по Da Vinci! 21ви август в23:00 ч. Бъдещето вече е тук!


Гении на древния свят
Част I - Буда: 18ти август 2019 – неделя, 23:00 ч.
Част II - Конфуций: 25ти август 2019 – неделя, 23:00 ч.
Част III - Сократ: 1ви септември 2019 – неделя, 23:00 ч.
     

Буда, Сократ, Конфуций. Трима велики мъже, отдалечени на хиляди мили един от друг, показали радикално нови начини на мислене в продължение на една столетие. Това бележи един период на безпрецедентно интелектуално развитие, променило завинаги начина, по който гледаме на себе си. Вместо да бъдат пионки, оставени на милостта на боговете и природата, от този момент нататък хората са започнали да възприемат логическото разсъждение и един по-рационален начин на мислене.
В “Гении на древния свят“, историкът Бетани Хюс изследва идеите на тези ранни философи. Докато пътува до древни градове в Индия, Гърция и Китай и интервюира специалисти в областта на будизма, класическата философия и конфуцианството, по своя увлекателен начин тя ни показва отблизо света, в който те живеят и как той е оформил начина им на мислене. Тяхното влияние е живо до днес и приносът им продължава да оказва влияние върху нашия живот.

Продължаващи НОВИ епизоди:

Ловци на история
Всеки петък в 18:30
Шеф тийнейджър
Последен нов епизод: събота, 3ти август, 20:00
Човекът от бъдещето: Изкуствен интелект
Всяка неделя в 23:00 ч.
Част II: 4ти август 2019
Част III: 11ти август 2019

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!